Tøff start i EM for juniorlandslaget, Sander og Olaf – ØIF Arendal

Tøff start i EM for juniorlandslaget, Sander og Olaf

I åpningskampen ble det et solid tap for vertsnasjonen Slovenia. 27-19 lyste måltavlen da kampen var over. I kveld var det ny kamp mot Serbia. Og heller ikke mot Serbia maktet juniorlandslaget å vinne. Det ble tap 27-30.

Etter tapet mot Slovenia i den første kampen torsdag, var juniorgutta innstilt på å kjempe seg til seier mot Serbia i fredagens oppgjør. Slik gikk det dessverre ikke. Bortsett fra på 1-1, var Norge bakpå gjennom hele førsteomgangen. Serbia ledet på det meste med 9 mål, men en bedre periode mot slutten av førsteomgangen gjorde at avstanden halvveis «bare» var seks mål – Serbia ledet 18-12.

I den andre omgangen ble det bedre, og Norge knappet innpå Serbia. Flere kontringer lykkes. Men også i denne omgangen ble det for mange misbrukte muligheter, slik at det ikke holdt til å hente inn hele forspranget. Da fløyta gikk for full tid viste tavla 30-27 til Serbia.

Med tap i de to første kampene er Norge nå ute av kampen om de to første plassene i gruppa. Dermed blir det ingen kamp om de øverste plassene i EM for juniorgutta, men det er fortsatt kamper igjen.

Trener Joar Gjerde sa blant annet dette til handball.no etter kampslutt:
– Vi hadde en periode i førsteomgangen som ødela det meste. Det tok tid før vi fikk satt forsvar, og heldigvis hjalp det med de endringene vi gjorde. Utover i andreomgangen viste gutta at de kan være med å kjempe, og det var synd vi ikke klarte å få et bedre resultat til slutt.

-Nå må vi bare jobbe videre og gjøre det beste ut av situasjonen. Det er mange gode lag i EM som skal være med og kjempe også blant de nest beste.  

ØIF Arendals Sander Løvlie Simonsen og Olaf Richter Hoffstad ble stående uten scoringer.

FAKTA

Junior-EM Menn i Slovenia

Norge – Serbia  27-30 (Pause 12-18)
Celje, Slovenia (Sportna Dvorana Golovec)
200 tilskuere

Målscorere Norge:
Sindre Heldal, Nærbø IL 9 mål, Thomas Horneland Boilesen, Drammen HK 6 mål, Fabian Sandven, Bækkelaget HB Elite 3 mål, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 3 mål, Vetle Rønningen, Bodø HK 3 mål, Preben Egeli, Bodø HK 2 mål og Andreas Horst Haugseng, Nærbø 1 mål,

Øvrige norske spillere:
Robin Paulsen Haug, St. Hallvard og Emil Kheri Imsgard, Elverum (målvakter)
Ole Nærland, Nærbø, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal, Alexander Mitrovic, Elverum, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget HB Elite, Jacob Weidemann, Nøtterøy og Sander Wennberg Linderud, Elverum.  

Toppscorere Serbia:
Djordje Pisaric, Savo Slavuljica og Aleksa Maksic – alle 6 mål hver.

Utvisninger: Serbia 4×2 min. (og ett rødt kort), Norge 5 x2 min.

Kampens beste spiller:
Djordje Pisaric, Serbia