Til Tyrkia for å spille Europacup! – ØIF Arendal

Til Tyrkia for å spille Europacup!

ØIF Arendal skal til Tyrkia i Europacupen. Først i 2. runde hvor motstander er Selka Eskiseir Hentbol SK. Dersom ØIF Arendal vinner over det tyrkiske laget, venter ett nytt tyrkisk lag i 3. runde!

ØIF Arendal og tyrkiske Selka Eskiseir Hentbol SK skal gjøre opp om avansement til 3. runde i Europacupen. Og dermed retten til å møte et nytt tyrkisk lag, Göztepe SK, i 3. runde.

ØIF Arendal har fått fordelen av å skulle spille første kamp i oppgjøret borte, mens den avgjørende siste kampen skal spilles i Sparebanken Sør Amfi. Kampene skal spilles 6.-7. oktober og returkampen i Sør Amfi går helgen 13.-14. oktober.

Selka Eskiseir Hentbol SK kommer fra provisnen Eskişehir og byen Dorýlaioner. Det er en by i det nordvestlige Tyrkia og hovedstad i Eskişehir-provinsen. Byen har befolkningen på 648.396 innbyggere i 2011. Byen ligger ved bredden av Porsuk-elven på 792 moh. Byen er en universitetsby, med både Eskişehir Osmangazi-universitetet og Anadolu-universitetet.

Som håndballklub og i europeisk målestokk er Selka Eskiseir et ubeskrevet blad. Laget debuterer i Europacup mot ØIF Arendal. Den første delen av klubbnavnet, Selka, er klubbens sponsor. Et stor tyrkisk selskap som driver innen petroleum-, gruve-, betong-, entreprenørvirksomhet.

ØIF Arendal må reise til Istanbul med fly. Derfra er det ca. 4 timers busstur til Eskiseir.

Så gjenstår det å se hvem av lagene som skal møte Göztepe SK som er allerede kvalifisert til 3. runde og venter på vinneren av ØIF Arendal og Selka Eskiseir. 3. runde skal spilles helgen 17.-18. november med returkamp 24.-25. november.

Slik gikk det i den tyrkiske serien i fjor: