Sander L. Simonsen: – Det har vært perioder hvor jeg har vært langt nede og har hatt det tøft! – ØIF Arendal

Sander L. Simonsen: – Det har vært perioder hvor jeg har vært langt nede og har hatt det tøft!

For ett år siden satt Sander og pappa i forhandlinger med ØIF Arendal. Noe av samtalen gikk rundt spilletid. Hvilke muligheter ville neste sesong gi? Sondre Paulsen hadde tatt det meste av tiden i høyrekant i sesongen som nettopp var avsluttet. Lite visste noen i det møte at Sander skulle bli helt avgjørende for ØIF Arendals suksess sesongen 2017/18. Men ansvaret har ikke bare vært på godt!

– Jeg er veldig fornøyd med den spilletiden jeg har fått i sesongen som nettopp er avsluttet. Det ble en annen rolle i laget enn den vi så for oss litt tidligere i 2017. I starten gikk det litt «trått», men mye bom og dårlige resultater for meg. 

Hvordan opplevde du ansvaret, ble det for stort for raskt?

– Ja, eller hva skal man si? Jeg har kjent på det at jeg er nokså ung. Og alt ansvaret har selvsagt ikke vært på meg som den yngste. Men det har vært perioder hvor jeg har vært riktig langt nede og har hatt det tøft. 

Og hva gjøre man i slike perioder? Hvordan taklet du motgangen i starten?

– Jeg har først og fremst lært meg at selv om det går dårlig må man ikke gi opp. Man må jobbe seriøst og i samme tempo med de samme målsettingene. Og selv om det ikke går helt veien der og da, vil det løsne etterhvert. Det var bare å fortsette å gjøre «jobben». Sånn er idretten. Og det gikk jo svært så bra etterhvert. 

Og det siste har han helt rett i. I sluttspillet var «Arendal-produktet» outstanding. Og Sander Løvlie Simonsen har en betydelig andel i den suksessen som sluttspillet ble for ØIF Arendal. Så alle yngre håndballspillere, her er det virkelig noe å lære av en supertalent som til og med spiller med flagget på brystet. Det vil gå ned og det vil gå opp i idretten. Det gjøre det selv for elitespillere.

Sesongen blir alltid ekstra lang for dere som spiller på landslag. Hvordan er det?

– Vi starten noen uker før de andre. Ferien er allerede slutt for oss som spiller på juniorlandslaget. Men sånn er det. For å bli best mulig må man ofre noe og da går det utover ferien. Men det skal gå helt fint.

Men en bekymring har Sander knyttet til det tette programmet.

– Jeg må unngå belastningsskader. Sist programmet var like tett fikk jeg beinhinnebetennelse. Det må jeg sørge for å unngå nå. I god dialog med Marinko skal vi nok få kontroll på det.

ØIF Arendal har hentet inn endel yngre talenter, samt ønsker å hente opp talenter fra egne rekker. Hva tenker du om det arbeidet som blir gjort?

– Jeg tror det gjøres noen veldig gode investeringer for fremtiden. Det viser at klubben tenker langsiktig og fremover. Og det er jo veldig gode spillere som klubben har hentet til Arendal også. Dette er jeg sikker på at kommer til å bli veldig bra.

Neste sesong er ØIF Arendal påmeldt til Norgesmesterskapet i G20, hva tenker du om mulighetene der?

– Vi har et veldig sterkt G20-lag. Og en førsterekke som kan stå opp i mot det meste. Om vi klarer å gå hele veien vet jeg ikke, men nokså langt skal vi i alle fall klare.

Dere spiller Skandinavisk Open for juniorlandslag med Tyskland, Sverige og Danmark. Og snart er det Europamesterskap i Slovenia. Hva er landslagets ambisjoner?

– Tyskland og Danmark er nok bedre enn oss. Det skal også Sverige være, men jeg tror vi kan spille jevnt med svenskene. I EM er målet å ta oss videre til mellomspill. Gå videre fra innledende runder. Så får vi ta det derfra.

Så må Sander Løvlie Simonsen løpe, han skal til kamp mot Tyskland. Og han er allerede sent ute etter å ha vært i dopingkontroll! 

For en fantastisk håndballspiller – å så fantastisk godt at han er et ekte «Arendal-produkt»! 

#LittBedreHverGangViMøtes