E-cup rangering: Norge passerte Russland! – ØIF Arendal

E-cup rangering: Norge passerte Russland!

En god nyhet fra European Handball Federation (EHF). Norge har avansert en plass på E-cup rangering opp fra fjorårets 17. plass, forbi Russland og til 16. plass.

EHF har nettopp offentliggjort E-cup rangering for nasjoner. Den viser at Norge nå er rangert på 16. plass på herresiden. Og det er opp en plass fra i fjor. Russland er passert.

Det er E-cup resultatene til alle nasjonens klubber som teller med. Og det er resultatene fra sesongene 2014/15, 2015/16 og 2016/2017 som teller inn.

Det betyr at Norge får høyere rangering for hvert norske lag som spiller E-cup og som avanserer langt i turneringen. Lag som velger ikke å stille i E-cup, foringer nasjonens rangering.

Oppgraderingen fra 17. til 16. plass gir ikke umiddelbart noen fordeler. Men klarer Norge å avansere tre plasser til, opp til 13. plass. Da får vi 2 plasser fast i EHF-cupen.

Det gir allikevel fordeler å avansere på rangeringen. For det kan bety at man kan komme senere inn i cuper og man kan slippe å spille f.eks. kvalifiseringsspill til gruppespill i Champions League.

I tillegg til nasjonsrangeringen finnes det også en klubbrangering. Den vil også påvirke hver enkel klubbs muligheter i de individuelle E-cupene.