Håndball TV-rettighetene solgt for nesten en halv milliard – årlig! – ØIF Arendal

Håndball TV-rettighetene solgt for nesten en halv milliard – årlig!

Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) har økt verdien på de globale TV-rettighetene med mer enn 300%. Nå øker de årlige inntektene fra 12 millioner Euro til 50 millioner Euro. Eller mer nøyaktig 475 millioner kroner etter dagens kurs. Så er spørsmålet hvordan det kommer E-cup-lagene tilgode...

Det er selskapet Infront/Perform som har kjøpt de globale TV-rettighetene for den, for håndballen, så astronomiske pengesummen på nesten en halv milliard norske kroner. 

EHF melder i en en pressemelding at selskapet har kjøpt rettighetene til EM, både for kvinner og menn,  i 2022, 2024, 2026, 2028 og 2030. Og at selskapet overtar alle rettigheter til E-cup og offisielle kvalifiseringskamper i perioden fra 2020 til 2030. Altså i en 10-års periode.

Salget av TV-rettighetene omtales som tidenes salgsrekord for sporten håndball. Og med skikkelig god margin. 80% av beløpet er inntekter for TV-rettighetne, mens 20% gjelder kommersielle rettigheter.

EHF Marketing (EHFs kommersielle selskap) var selvsagt svært fornøyd med avtalen og selskapet daglig leder, David Szlezak, uttaler. – Vi så at det var store endringer i markedet for håndball og at det lå muligheter for sporten å sikre seg solide økninger i inntektene. Vi så at dersom vi kombinerte landslags- og klubbhåndballen, lå det store muligheter til å øke inntektene dramatisk. Og det har vi lykkes med.