Håndballklubbene i Aust-Agder ønsker å samarbeide! – ØIF Arendal

Håndballklubbene i Aust-Agder ønsker å samarbeide!

ØIF Arendal har invitert klubbene i Aust-Agder til stort samarbeid hvor målet er flest mulig håndballspillere, lengst mulig! Og i går hadde de ivrigste klubbene og ØIF Arendal det første møtet for å finne ut hvordan eliteklubben kan være til inspirasjon og motivasjon for breddeklubbene, de yngre spillerne og trenerne ute i klubbene. Og det kom frem mye spennende!

– Selvsagt er vi en eliteklubb og for all del, vi ønsker virkelig at dette prosjektet skal avstedkomme noen lokale håndballhelter en gang i fremtiden. Men vårt initiativ er på ingen måte et insitament til å drive ekstremdyrking av talenter. Nesten tvert i mot, forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– ØIF Arendals mål er like viktig som det er enkelt. Vi ønsker med dette at flere klubber, trenere og håndballspillere skal komme tettere på ØIF Arendal. Og på den måten ønsker vi rett og slett at flere skal bry seg om det vi driver med. Fra det vi poster på sosiale medier til det å komme i hallen på kamper. Faktum er at vi nok møter langt, langt flere potensielle sesongkortkjøpere enn vi kommer til å møte fremtidig elitespillere i dette spennende prosjektet. Og det synes vi er helt fantastisk.

Prosjektleder for de spennende samarbeidstankene er Kurt Eckholdt. Han har fartstid både som leder av Øyestad bredde og daglig leder i nettopp ØIF Arendal.

– Vi skal gi samarbeidsklubbene mange forskjellige verktøy. Og mange av disse mulighetene ble presentert og diskutert med de klubbene som var på dagens prosjektmøte. Nå skal vi sette oss ned noen stykker å «snekre» et helt konkret forslag. ØIF Arendal har ønsket å ha med klubbene på prospekteringen. Vi tror nemlig at de beste samarbeidene er de vi utvikler sammen, sier Kurt.

Vi skal selvsagt by både spillere, trenere og sportsligere ledere ute i klubbene på vår sportskompetanse, forklarer Marinko Kurtovic. Klubbens assistent-trener, Luka Panza,  presenterte rammene for hvordan det kunne gjøres og til svært god mottakelse.

– Vi vet at årsaken til at de fleste slutter å spille håndball, gjør det fordi de ikke blir «sett». Vi skal på en svært god måte gi klubbene verktøy for å «se» alle. Og vi skal gi klubbene mulighet til å systematisere sine trenere og trenernes håndballøkter på en slik måte at det vil stimulere yngrespillernes utvikling og gi mestrings opplevelser som både inspirerer og motiverer. Det er vårt oppriktige håp å være en skikkelig lojalitetsverktøy mellom klubber og spillerne i klubbene, det er Luka Panza som er tydelig på hva klubben ønsker å bistå med. Både han Åsmund Strat (målvaktressurs) og Hans Olav Uldal (fysisk ressurs) var tilstede og redegjorde for sine kompetanseområder.

Søndag den 23. september har klubbene og ØIF Arendal plukket ut som en «kick-off» på prosjektet. Da inviteres alle klubbene og alle lagene til stort arrangement i forbindelse med ØIF Arendals hjemmekamp mot Falk Horten. Og ambisjonene er store også for det arrangementet.

– Vi håper at det er dagen da alle, eller i alle fall de fleste, klubbene vil signere en samarbeidsavtale. Og da har vi tenkt å invitere alle håndballklubbene i Aust-Agder til håndballfest. 17 klubber bør være nok til å fylle hallen, så la oss håpe på publikumsrekord i Sparebanken Sør Amfi, sier ØIF Arendals daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Bare så det er klart. Dette er ikke bare et gutteprosjekt. Her vil vi gjerne inspirere og engasjere også alle jentespillerne i region, forteller prosjektleder Kurt Eckholdt. – Så her skal du se at det også kommer til å bli fantastiske muligheter også for distriktets hardtsatsende damelag, Grane.

Og at ØIF Arendals initiativ ble tatt godt i mot av de fremmøtte, det bør bildet være en god bekreftelse på! Og ØIF Arendals salgssjef, Jørn Holmestrand, kunne fortelle fra samtaler med dem som ikke hadde anledning til å stille på første møte: – Alle jeg har snakket med har bejublet klubbens initiativ og gleder seg til å bli endel av dette.

Spennende tider for Aust-Agder-håndballen med andre ord!

#LittBedreHverGangViMøtes