Marinko: – Vi ønsker å tilby tre lokale gutter «proffkontrakt» i år! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi ønsker å tilby tre lokale gutter «proffkontrakt» i år!

ØIF Arendal har hentet inn noen av landets største yngretalenter. Nå kommer muligheten til klubbens egne lokale talenter. - Vi har endel yngrespillere som skal trene med oss nå i oppkjøringen. Inntil tre av dem vil bli tilbydd kontrakt, dersom de bruker anledningen godt, forteller han.

– Vi har med oss de lokale talentene nå i oppkjøring. Og viser de den utvikling og det engasjement som skal til, så vil noen av dem bli tilbydd kontrakt med elitelaget fra sesongen som kommer, forteller Marinko Kurtovic.

Og han er svært ivrig på å understreke hvor inderlig han vil at de lokale skal lykkes.

– Det finnes talenter i Arendal som kan nå lagt med sin håndball. Men ingenting kommer av seg selv. Det må legges ned en fantastisk innsats og man må vise «attityd» skal man lykkes. Men vi skal gi dem sjansen om de griper den nå, sier han. 

Nå er det ikke slik at man blir rik på en «proffkontrakt» i norsk håndball. Norges Håndballforbund har definert en månedlig lønn på kr. 1 000,- til å være «proffkontrakt». I den forstand at man da er bundet til klubben for den perioden man skriver kontrakt.

– Proffkontrakt i denne sammenheng er symbolsk. Men det ligger et skikkelig signal i dette til alle håndballtalenter i alle aldre og som driver sin håndball i Arendal, i Aust Agder og på Sørlandet. ØIF Arendal ønsker å gi talenter i landsdelen en kortere vei til elitenivået fordi vi ønsker å dyrke frem talentene i eget nærmiljø, forklarer Marinko.

Men tro ikke at veien blir enkel og kort eller at man får særfordeler når man er i «kampens hete».

– Man skal komme lettere til mulighetene. Men derfra er det prestasjoner som gjelder. Klubben har skyhøye mål med spill i Europa og Champions League. Ditt finnes det ingen gratisplasser, forklarer suksesstreneren.