Jakten på Champions League: -ØIF Arendal får hjelp av Olympiatoppen! – ØIF Arendal

Jakten på Champions League: -ØIF Arendal får hjelp av Olympiatoppen!

Olympiatoppen skal forske på hvordan man individuelt tilpasser styrke/powertrening rettet mot eksplosiv prestasjon innad i lagidrett. Og ØIF Arendal er tatt ut som ett av to lag til forskningsprosjektet. I tillegg skal det forskes på et ishockeylag i Oslo-region.

Det er små detaljer som skiller mellom suksess og sølvmedaljer. Det har ikke minst sluttspillfinaler siste to sesonger lært oss. Nå tar fysisk trener, Hans Olav Uldal, og ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic, nye grep. Sammen med Olympiatoppen skal det forskes på hvordan man individuelt kan tilpasse styrke/powertrening for å få det beste sluttresultatet. 

– Det er forskjell på ulike personer og det er forskjell på krav til fysikk i ulike posisjoner. Fremtiden ligger i tilpasninger basert på kunnskap og det vi lærer gjennom prosjektet om hver enkelt spillers fysiske styrker og svakhet. Vi gleder oss veldig til å samarbeidet med Olympiatoppen Sør, forteller Hans Olav Uldal.

På sikt skal Olympiatoppen innføre prosjektet i samtlige regioner. Men det er ØIF Arendal og altså et ishockeylag i Oslo-region som først for dra nytte av ny kunnskap.

– Skal vi bli bedre må vi tenke nytt og ikke være redd for å gå nye veier. I jakten på en Champions League-plass må jobbe frem konkurransefordeler på alle områder. Den kompetanse vi tilegner oss gjennom dette forskningsprosjektet skal være med på å gjøre oss bedre. Det får vi bare til om vi hele tiden er nysgjerrige på, og interessert i nye muligheter.  

Prosjektet starter opp allerede til høsten.