ØIF Arendal spiller Challenge cup 2018/2019! – ØIF Arendal

ØIF Arendal spiller Challenge cup 2018/2019!

ØIF Arendal skal spille den eneste "rene cupen" i Europa kommende sesong, Challenge Cup. - Her er det cupspill og utslagsmodellen fra første runde til finale. Det blir særdeles spennende, sier ØIF Arendal-kaptein Eirik Heia Pedersen.

– Vi har som målsetting å sette klubbrekord i Europa, det forteller ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic. – Nå skal vi lengre enn kvartfinale. 

ØIF Arendals høyeste E-cup prestasjon kom tilbake i sesongen 2010/2011. Den gang i samme turnering, Challenge Cup. Da ble det exit i nettopp kvartfinalen mot rumenske Stiinta Municipal Dedeman Bacau. ØIF Arendal vant med 3 mål hjemme, men tapte med 9 mål borte.

Det er også eneste gang ØIF Arendal har spilt i Challenge Cup. Sesongen 2011/2012 var det spill i Cupvinner cupen. Og etter den tid har det blitt 3 forsøk i EHF-cupen, uten å nå gruppespillet.

– Dette legger på ingen måte noen demper på stemningen, forteller ØIF Arendal-kaptein Eirik Heia Pedersen. – Tvert i mot. Det blir utrolig spennende å spille utslagsturnering gjennom hele sesongen. Det er vinn-eller-forsvinn fra første runde. 

Sist gang et norsk lag vant E-cup på herresiden er tilbake i 1995/96. Den gang vant Drammen City Cup, det som best kan sammenlignes med dagens Challenge cup.