Marinko Kurtović: – Vi får en målvakt med store ambisjoner! – ØIF Arendal

Marinko Kurtović: – Vi får en målvakt med store ambisjoner!

- Kristijan Jurišić er ambisiøs. Han ønsker å komme langt med sin håndball. Derfor forlot han oss sist. Og derfor er jeg svært glad for at han nå er tilbake i ØIF Arendal, forteller ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtović.

– Kristijan hadde ikke tålmodighet til å vente på å få spilletid bak Svenn-Erik Medhus. Han var for ambisiøs og valgte å reise videre. Det er akkurat de samme ambisjonene som gjør at han nå er tilbake i klubben.

Marinko virker oppriktig glad for å få en av sine «gamle» elever tilbake i klubben.

– Han har en veldig god holdning til trening. Han står godt teknisk og taktisk i mål. Sånne liker jeg å jobbe med.

Marinko har også veldig god tro på den unge duoen André Bergsholm Kristensen og Kristijan Jurišić.

– Han ene har vært endel av rekruttlandslaget en lengre periode. Han andre debuterer på rekruttlandslaget akkurat i disse dager. Det er supert for oss. 

– Det er to unge, sultne målvakter som vil bruke treninger og kamper til å utvikle seg videre.

Og ØIF Arendals hovedtrener har noen tanker om hvor han kan bidra til målvaktens utvikling.

– Vi skal jobbe med å få Kristijan Jurišić mer stabil sesongen igjennom. Vi skal sørge for at han får den utviklingen han ønsker seg. Og det skal komme ØIF Arendal tilgode.

Den østerrikske landslagsmålvakten, Thoms Bauer, har allerede forlatt Arendal. Situasjonen rundt fjorårets andre valg på målvaktsplassen er oppe til avklaring i disse dager.

– Jeg har gitt Uros Tomić beskjed om at det er Kristijan og André vi ønsker å satse på fremover. Så har vi gode samtaler med Uros om hans fremtid. Vi kan forvente en avklaring på det nå i sommer.

Når det gjelder klubbens «egen» Åsmund Strat er heller ikke ting endelig avklart. – Vi skal ha en god prat med Åsmund når ting starter opp. Uansett så ønsker vi ha han i en rolle i klubben i fremtiden. Som målvakt eller som målvaktsressurs. Ja, kanskje som begge deler, avslutter Marinko.