Thomas Bauer: – Takk for en fantastisk tid i en fantastisk klubb! – ØIF Arendal

Thomas Bauer: – Takk for en fantastisk tid i en fantastisk klubb!

Thomas Bauer har forlatt Arendal og ØIF Arendal. Hans karriere i Norge ble fire måneder lang, men det flotte målvaktsprofilen er full av lovord om klubben han forlater. - Jeg har allerede fortalt både fransk og østerriksk presse hvor fantastisk jeg har hatt det her i Arendal. Sannheten er at jeg gjerne hadde blitt lengre, avslører han.

Thomas Bauer tok med seg sin kone Laura Bauer til Arendal i månedsskifte januar/februar. Thomas som målvakt for ØIF Arendal på jakt etter sluttspillstittel og mulig Champions League-spill. Laura skulle forsterke et nedrykkstruet Grane. Dessverre gikk det ikke helt som planlagt hverken for Grane eller ØIF Arendal og nå returnerer håndballparet til Østerrike i første omgang. Der skal Thomas på landslagssamling.

– Det har vært en ære å spille i denne fantastiske klubben. Jeg har virkelig hatt det moro og det er viktig for meg. Det har vært moro på trening. Jeg har gledet meg over å spille i fantastiske Sparebanken Sør Amfi. Og det har vært noen veldig flotte bortearenaer som i Drammen og på Elverum.

Thomas Bauer er virkelig generøs med sin omtale av klubben og klubbens aktører.

– Jeg har spilt håndball i mange klubber. Allikevel er jeg ikke redd for å si at denne spillegruppen dere har i Arendal er helt unik. Det er en gruppe så full av positiv energi. En gjeng som bakker hverandre opp på beste vis og spillerne som spiller i klubben spiller ikke bare for penger. Allikevel er de veldig profesjonelle. Det selv om mange har jobber og skole ved siden av håndballen.

– Jeg kan uten tvil si at det er den beste klubben jeg har spilt håndball i. 

Hvilke forventninger hadde du til norsk håndball og ØIF Arendal da du kom til klubben?

– Jeg kom uten for store forventninger. Men jeg visste at jeg ikke skulle på ferie. Jeg visste at det kunne bli et virkelig godt halvår. Og det ble det. Her møtte jeg mange flotte sportsmenn. Og jeg møtte en by «gal» etter håndball. 

– Jeg har virkelig følt meg velkommen. Både i spillegruppa, i klubben, blant supporterne og i byen. Det har vært inspirerende og det har hatt veldig positiv effekt på meg.

Det har blitt et relativt kort opphold i klubben. Hva er planene dine for fremtiden?

– Jeg har ingen idé om hvor fremtiden fører meg. Jeg skal spille håndball på høyt nivå noen år til, så en retur til Østerrike ser jeg ikke for meg ennå. Jeg skal være ute i den store håndballverden de neste par årene. Det er fantastisk å være håndballspiller, lære mange forskjellige kulturer og ikke minst språk.

Alle som var tilstede på ØIF Arendals sommeravslutning fikk høre at Thomas Bauer på bare 4 måneder hadde lært seg «flytende» norsk. Han imponerte forsamlingen med en tale utelukkende på norsk.

– Det har vært en ære å spille i og for klubben. Jeg har virkelig tro på det prosjektet som dere er i gang med. Det er inspirerende å spille foran den flotte arenaen kledd i rødt og sort. Den fantastiske supporterklubben «Svermen» som reiser med laget over hele landet. 

– Det virker som om hele byen er endel av laget og det gir oss spillere en fantastisk følelse. 

Det spørs nok om ikke den sympatiske østerrikeren har fått seg mange gode norske venner i både klubben og byen, så kanskje er det ikke det siste vi har sett til ekteparet Bauer?