Marinko Kurtovic: – Vi har hentet et fantastisk talent og toppscoreren på U-landslaget! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Vi har hentet et fantastisk talent og toppscoreren på U-landslaget!

- Selv om Olaf er veldig ung, født 1999, så har han spilt 1. divisjon i flere sesonger, skryter ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic. Og han er en utrolig anvendelig spiller. Både fremover og bakover. Olav har et enormt potensiale. Han vil gå rett inn å forsterke oss både offensivt og defensivt.

Marinko er sjenerøs i karateriseringen av sin nyervervede spiller Olaf Richter Hoffstad. U-landslagets toppscorer som kommer fra Sandefjord Håndball etter årets sesong.

– Han har spilt håndball i Sandefjord hele livet. Og jeg lovet han som 15-åring at en vakker dag skulle han spille under mine vinger. Nå er den vakre dagen kommet.

ØIF Arendals hovedtrener ser et voldsomt potensiale i Olaf.

– Han er en veldig god forsvarsspiller. Kan spille kant, men kan også spille både på 2-er og 3-er plass. Dessuten er en god fremme i et 5-1 forsvar. Han er god i kontra. Har gode avslutninger. En flott fysikk som vi også skal videreutvikle. Han vil forsterke oss både offensivt og defensivt. 

Nå blir det konkurranse også i venstrekanten.

– Olaf er en perfekt utfordrer for August B. Pedersen i venstre kant. Det er to veldig forskjellige spillertyper og vil supplere hverandre helt perfekt. 

Olaf har vunnet Lerøyserien for gutter 18 to sesonger på rad. Det har han gjort sammen med en annen ØIF Arendal forsterkning, målvakten André Bergsholm Kristensen.

– Olaf er en virkelig investering for klubben. Han er akkurat en slik kantspiller jeg har søkt etter i lang tid. En kantspiller man kan bruke på alle posisjoner i forsvar er svært sjelden. Sånne spillere er det rett og slett veldig få av.