Fra maksimal frustrasjon til ellevill jubel på tre dager! – ØIF Arendal
ØIF Arendal i full jubel

Fra maksimal frustrasjon til ellevill jubel på tre dager!

Man kunne kjenne det i stemningen på vei ut av Sparebanken Sør Amfi på torsdag. Man kunne se det på spillerne både under og etter kampen. Det var fortvilelse, tafatthet og nesten oppgitthet. Og i sosiale medier fikk både klubb og spillere gjennomgå. Så går det 3 dager...

De aller «værste ytringene» etter torsdagens fadese i Sparebanken Sør Amfi gikk langt. Og mange av dem langt over streken. Riktignok virket de fleste som kalte både klubb og spillere for korrupte og «kjøpt og betalt» som om det var fra utenlandske Facebook-kontoer. Kanskje hadde noen av dem satt store penger på ØIF Arendal-seier? Om ikke så må i alle fall engasjementet rundt klubben være fryktelig sterkt ute i Europa!

Men det er også det som er det fascinerende med idretten generelt og håndballen spesielt. Vi ønsker oss engasjement rundt klubben. Likegyldighet er jo veien til evig fortapelse, for å bruke et lånt uttrykk fra en annen «religion». Derfor må vi så inderlig vell tåle den kritikk som rettes mot oss når det ikke går så bra. Og juble uhemmet og vilt med de samme supporterne, når resultatene snur. For vi vil alle at ØIF Arendal skal lykkes. Og måten vi håndterer frustrasjon på, skal det finnes romslighet nok til å tåle. I alle fall langt på vei!

Og uforklarlig er det i alle fall at gutta klarte å gjøre en så fantastisk «comback» i Drammenshallen. For en ting er vi vel alle enige om? Det var de samme håndballspillerne og med de samme ferdighetene som senket Drammen i to oppgjør i Drammenshallen, som også spilte i Sparebanken Sør Amfi?

Det må bety at det er noen som har gjort en skikkelig god jobb med hensyn til mentale prosesser og mentale forberedelser etter torsdagens kamp. Og det må ha vært en prestasjon langt utenfor det normale. Det er noe vi alle skal være utrolig stolt av. For det viser at våre gutter har det som trengs også for å utfordre finalemotstander Elverum, uansett utfall av enkeltkamper. Det har de bevist gjennom semifinalene. Og vi rundt har latt oss frustrere på veien, men desto større var gleden for søndagens prestasjon.

Gratulerer med finaleplass til alle arendalitter, austegder, sørlendinger, spillere, trenere, sponsorer, dugnadsmedarbeidere, tillitsvalgte, supportere, Svermen og alle sympatisører. Vi har fremdeles et godt stykke arbeid å gjøre. Og vi får gjøre det sammen! Nå gjelder det å mobilisere. Bli med Svermen til Elverum og møt opp i Sparebanken Sør Amfi.

  1. finale Elverum vs ØIF Arendal søndag 13. mai kl. 20.30
  2. finale ØIF Arendal vs Elverum fredag 18. mai kl. 18.15

Eventuell tredje finale spilles på Elverum 22. mai.