Han er et taktisk geni! – ØIF Arendal

Han er et taktisk geni!

ØIF Arendals hovedtrener overrasker alle med sine taktiske valg. Og helt uten unntak har han klart å få motstanderne til å tenke, hva kommer han med i dag? Marinko Kurtovic "troller" med sitt mannskap. Han skaper usikkerhet hos motstanderen og fører ØIF Arendal til nok en sluttspillsfinale!

Det blir den andre sluttspillsfinalen på rad. Og rammebetingelsene har så absolutt ikke vært optimale. Det har vært et skademareritt i begge endre av sesongen. Mot FyllingenBergen hadde han bare en venstrehendt spiller til disposisjon. Da vartet han opp med en linjespiller i høyrekant og startet innløpinger bak bergensernes fremskutte forsvar.

Mot Drammen i begge bortekampene treffer han på «alt» av taktiske disposisjoner. Og det må være fullstendig frustrerende å forsøke å forberede seg til spill mot ØIF Arendal. Det vet aldri hva du får av Marinko Kurtovic!

De som husker finale mot Elverum i fjor, husker helt sikker at ØIF Arendal møtte med tre vidt forskjellige forsvarsstrategier i alle tre kampene. ØIF Arendal var kanskje bare en «dommertabbe» unna å vinne. Og det ville vært en sensasjon. For spillestall i bredde og dybde var så absolutt ikke stor nok til det.

Sånn er det egentlig i år også. Hadde aller spillerne vært disponible, så ville det sett annerledes ut. Men sånn har det ikke vært og sånn er det ikke. Allikevel tror jeg ingen tør dele ut noen finaleseier på forhånd. Og i Elverum «klør» de seg nok spent i hode og lurer på, hva er det Marinko finner på i år tro?

Og nettopp Marinko Kurtovics taktiske manøvre, både før og under kampene, er et av ØIF Arendals absolutt sterkeste kort. Vi i ØIF Arendals nettredaksjon er i alle fall ikke redde for å utrope Marinko Kurtovic til norsk håndballs beste taktikker. Så skal de selvsagt få mene annerledes de som vil. Uten at det forandrer på vårt utgangspunkt.