Marinko samler troppene allerede onsdag! – ØIF Arendal

Marinko samler troppene allerede onsdag!

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Og akkurat som når laget spilte i Drammen samler ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic, spillerne dagen før kamp. Hele troppen skal godt inn i "håndballboblen" før andre sluttspillsfinale i Sparebanken Sør Amfi på torsdag!

I kveld er det trening og taktikk møte før spillerne rekker en liten tur hjemom noen små minutter. Deretter møtes gutta og trenerteamet for å komme inn i den berømte «håndballbobla». Noen sosiale minutter, kjenne litt på gleden av å spille slike kamper for deretter å gå på sine respektive rom til overnatting på Thon Hotel Arendal.

Det er med andre ord ingenting som blir overlatt til tilfeldighetene når det drar seg til med sluttspill og det som kan bli avgjørende kamp i semifinalen. Drammen kommer til returoppgjør. Og etter ØIF Arendal seier i første kamp i Drammenshallen (22-21 seier) kommer det antageligvis til å være ennå vanskeligere å vinne returoppgjøret. For Drammen kommer til en kamp hvor det er vinn-eller-forsvinn.

Motstandere som har et slik utgangspunkt for kampen, er ofte de aller vanskeligste å slå. Marginene er ikke store i håndball. Ikke på noen måte. Og dersom våre gutter skal klare å slå drammenserne, må de altså klare å mobilisere minst like godt som laget fra Buskerud som spiller med kniven på «strupen».

Og kanskje er et akkurat derfor at ØIF Arendals trenerteam med Marinko Kurtovic i spissen har valgt å samle spilletroppen dagen før kamp og til felles overnatting. For det er så absolutt de små detaljene det kommer til å handle om.

Sluttspillskampene spilles i best av tre oppgjør. Det gjør at dersom våre gutter vinner torsdagens kamp, så er semifinalene slutt. Da er ØIF Arendal i finalen. Men klarer Drammen som våre gutter, å vinne i Arendal. Da svinger pendelen andre veien igjen. Da er det Drammen som sitter med fordelen av avgjørende kamp på hjemmebane.

Og utgangspunktet er absolutt ikke lett. Det er ingen automatikk i at ting blir «enklere» på hjemmebane. De som måtte tenke den tanken, kan minne seg selv på sluttspillsfinalene mot Elverum i fjor. Da vant våre gutter borte i første kampen. Elverum klarte å «slå tilbake» i Arendal. Dermed ble det en tredje og avgjørende kamp på Elverum. Der vår seriemesterne fra siste to sesonger suveren.

Skulle morgendagens kamp endre uavgjort går den til ekstraomganger. Først 2×5 minutter. Så, om ingenting er avgjort, ytterligere 2×5 minutter. Står det fremdeles uavgjort… da skal kampen avgjøres på straffer!

Så det er all mulig grunn til å få med seg all dramatikken i Sparebanken Sør Amfi i morgen. Kampen starter kl. 19.45