Marinko: – Det hviler et stort ansvar på Thomas Bauer nå! – ØIF Arendal

Marinko: – Det hviler et stort ansvar på Thomas Bauer nå!

ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic er krystallklar. Nå må "leiesoldaten" Thomas Bauer vise hva han er god for. - Det er sluttspill. Thomas vet hvorfor vi investerte i hans kompetanse. Og nå hviler det et enormt ansvar på han. Jeg er helt sikker på at han vil stige frem og vise sitt rett jeg nå, sier Kurtovic.

Endelig er det sluttspill. Noen mener det er årets viktigste turnering. Andre mener at serien er den viktigste, at seriemesteren viser hvem som er sesongen beste lag. Det alle er enige om er at sluttspillet har den viktigste premien, Champions League-plassen.

– Dette har vi ventet lenge på. Ja, nesten siden sesongen har startet. Nå gleder vi oss voldsomt til å komme i gang, forklarer Marinko Kurtovic.

Men alt er ikke helt som han hadde håpet.

– Vi må være ærlige. Både vi og omgivelsene rundt oss hadde større forventninger til ØIF Arendal tidligere i sesongen enn sesongavslutningen har invitert til. Vi har fått noen tunge skader. På feil spillere til feil tid. Nå er vi nødt til å ta en kamp av gangen. Og målsettingen nå er å ta oss til semifinale.

Og skal ØIF Arendal ta seg videre i sluttspillet er treneren klar på at målvaktspillet må opp.

– Med «lånt» tabelltopp før jul og investering i to nye spillere så ting lyst ut. Max var virkelig på gang, men er dessverre ute med skade resten av sesongen. Det tar tid å komme seg inn i nytt lag, men nå forventer vi at Thoms Bauer løfter sitt spill. Det ser veldig bra ut på trening. Han har akkurat kommet tilbake fra et landslagsopphold og vi har tro på at han er ivrig på å vise hva han kan. Det er ingen tvil om at det hviler i tungt ansvar på Thomas inn mot sluttspillet.

Det er flere av ØIF Arendals profiler som blir viktige i sluttspillet. Og når vi spør hovedtreneren hvem han tror kan bli kampens matchvinner for hjemmelaget nevner han flere.

– Magefølelsen sier at Thomas står frem og at Kenny setter forsvaret. Kenny har ikke vært helt fornøyd med sesongen. Nå er det sluttspill. Kenny vet hva det vil si. Og vi merker det på han på trening. Dessuten må både Martin, Eirik og Sondre slå til i full blomst både fremover og i forsvar. Dessuten forventer jeg at vi har to strekspillere som tar stort ansvar. Både Jesper og Laurits har potensiale til å gjøre ØIF Arendal til en semifinalist!

Men det viktigste «matchvinneren» befinner seg ikke på banen skal vi tro Marinko.

– I dag blir publikum en virkelig avgjørende faktor. Alle arendalitter, sørledninger tilstede i Sparebanken Sør Amfi må ta frem litt «Balkanstemning». Hjelpe oss å sette en temperatur i kampen som gir våre spillere masse energi og gjør bortelaget usikre. Det skal selvsagt være Fair Play, men nå trenger vi engasjement, oppfordrer Marinko sugen på et godt utgangspunkt i kvartfinaleoppgjørene.

I fjor spilte også ØIF Arendal og FyllingenBergen kvartfinale i sluttspill. Den gangen vant Fyllingen første oppgjør i Arendal. Og etter ØIF Arendal serier i Bergen ble det nytt og avgjørende oppgjør i Sør Amfi. Det tror Marinko at det kan bli i år også.

 

– Vi er heldig som har muligheten til å spille to hjemmekamper om oppgjøret går til tre kamper. Det kan vise seg å bli helt avgjørende, akkurat som i fjor!

ØIF Arendal vs. FyllingenBergen i Sparebanken Sør Amfi kl. 19.00 søndag 15. april!