Per Carsten: – Vi flytter til Nedeneshallen i ren protest! – ØIF Arendal

Per Carsten: – Vi flytter til Nedeneshallen i ren protest!

- Nå er vi rett og slett lei av at det spilles elitehåndball i direkte farlige haller. Og det til og med der hvor det finnes bedre alternativer. Vi er lei. Og vi ønsker høylytt å markere hvor håpløst dette er. Derfor har vi bestemt oss for å flytte hele sluttspillet ut i Nedeneshallen, forteller Per Carsten Michelsen.

Per Carsten Michelsen er ØIF Arendals arrangementssjef og han reiser også rundt i håndball-Norge med laget. Spillernes sikkerhet er noe av det han er ansvarlig for når laget er på tur. I år har han fortvilt over mange haller som han mener ikke burde vært godkjent for elitehåndball.

– At Bækkelagshallen og Husebyhallen er godkjent for elitespill er for meg en stor gåte, forklarer Michelsen. Og han lurer på hvem i NHF som har godkjent disse hallene for elitespill.

Per Carsten har opplevd noen svært farlige og noen uheldige situasjoner nettopp i disse hallene.

– I Bækkelagetshallen opplevde vi at Sondre Paulsen stod i kanten sin helt ute i det ene hjørne i angrep. Så kommer det en liten gutt med en pølse i hver hånd. Han skal forbi. Bak Sondre er det ikke plass. Så gutten løper foran Sondre for å komme forbi. Dette skjer altså i eliteserien.

Men det er ikke bare farlige situasjoner som har oppstått. De komerlige forholdene har også gått utover det sportslige.

– Det stemmer. Sist gang vi var å spilte i Bækkelagshallen fikk vi en utvisning som følge av feil innbytte. Det som skjedde var at en av våre spillere kom for å bytte. Han som satt på benken beregnet normalt fart på byttet og løp på banen i hht. dette. Problemet var bare at da han som skulle bytte ut nærmet seg sidelinjen, måtte han sette ned farten for ikke å stange i veggen. Dermed endte spilleren på vei ut inn på banen før spilleren på vei ut rakk helt av. Og forståelsen for det var ikke større i sekretariatet enn at de varslet dommerne og utvisningen var et faktum.

Husebyhallen er også en hall som ØIF Arendals arrangementsjef ikke ville gitt tillatelse til elitespill.

– I Husebyhallen sitter publikum så nærme at dersom en spiller kommer i en hurtig overgang. Ser bakover. Og litt uheldig løper han lengre ut mot siden enn planlagt. Der kan han løpe ned et lite barn med helt uante konsekvenser. Man kan jo bare tenke seg hva som skjer når en veltrent håndballspiller på rundt 100 kg kommer i full fart og løper ned et lite barn. I sin ytterste konsekvens kan slik medføre alvorlige skader, til og med dødsfall.

– Det er også lite tilfredsstillende haller i Halden og Horten, men der finnes det få alternativer pt. I Trondheim og Oslo finnes det godkjente haller, noe som gjør at det er ingen grunn til å velge de to nevnte hallene.

– Det som skremmer mest i disse hallene er først og fremst sikkerhetsavstander og mangel på sikringsnett. Men også i et sportslig perspektiv er det utilgivelig at det spilles elitehåndball her. Det er blant annet ikke mulig å gjøre riktig innbytte.

Nå har Per Carsten fått med seg hele ØIF Arendal, styret, administrasjon og spillere på å gjøre en skikkelig markering. Klubben har bestemt seg for å spille alle sluttspillskamper i Nedeneshallen.

– Vi håper at publikum, sponsorer og alle håndballvenner forstår problemene vi påpeker. Og at de forstår at vi er nødt til å ta et oppgjør med dette. Når Norges Håndballforbund godkjenner slike haller, er det ikke bare et sportslig problem. Det er forbundet med stor fare. Vi mener at vi tar ansvar ved å gjøre en slik markering. Og vi håper at det medfører at saken løftes til forbundsstyret. Og at man der blir opptatt av mer enn klubbenes økonomi når man ønsker å utvikle topphåndballen.

Nedeneshallen har fått en oppjustering.

– Det stemmer. Nedeneshallen har fått nye lys og i hallen er det rikelig med sikkerhetsavstander og ikke minst sikkerhetsnett bak mål. Så vi kommer ikke til å søke om å spille kampene der. Vi kommer bare til å melde flytting. Så tar vi det derfra.

Og det nye røde gulvet som klubben har gått til innkjøp av tas med til Nedeneshallen.

– Ja, vi skal spille på et gulv i klubbens farger også i Nedenshallen. Rammene skal bli gode og i nostalgiske perspektiver.

Nå har Per Carsten og ØIF Arendal sett seg lei.

Gikk du på vår lille aprilspøk???
De fleste gjennomskuet vår spøk og samtidig fikk med seg den undertonen i budskapet vårt.