Etter vinter kommer vår! – ØIF Arendal

Etter vinter kommer vår!

ØIF Arendal er slått. Vi har tapt. Det gjør vondt. Elverums "herjing" med våre menn var brutal. Det var voksne menns lek med guttunger. Det var også beviset på at det tar tid å bygge topplag. Og aller mest at det tar tid å bygge kulturen som skaper topplag. Men vær ikke redd, vi har startet den lange ferden!

For selv en begredelig kamp hvor den suverene seriemesteren var like suverene som de har vært sesongen igjennom, finnes det lyspunkter for de sorte og røde. Marginene skulle ikke vært veldig mye mer med oss i en periode i andre omgang, før det hadde blitt kamp til fulle. Noen stang inn, kanskje et par målvaktsredninger. Så hadde vi i alle fall klart å skape stress i kampen igjen. En kamp som var tapt etter bare noen få minutter…

Det som også er et høylytt signal på fremtidige ambisjoner, er at dagen (og påfølgende dager) da ØIF Arendal sikret seg medaljer i årets seriespill, endte ikke med høylytt jubel over trygg bronse. Men tvert i mot, i synlig fortvilelse over manglende prestasjoner i toppkampen. Det tydeliggjør klubbens store ambisjoner. 

Og akkurat dette faktum skal vi ta med oss videre. For når sluttspillet starter deles alle kortene ut igjen på nytt. Og når sluttspillet ruller fra 15. april, da har våre trenere og spillegruppa hatt enda en måned med samspill av nye spillere i stallen. For selv om det ikke gjelder egen sportsapparat, er det fort gjort å undervurdere tiden man trenger til å spille inn nye spillere som skal ha sentrale plasser i laget. Den tiden har ØIF Arendal frem til sluttspillet starter.

Så er det selvsagt å håpe at Josip Vidovic er tilbake. For når ØIF Arendal møter de aller beste lagene, da er det en spillerposisjon og en rolle i laget som klubben er tynnere besatt i enn de fleste andre. Midtback posisjon og rollen som lagets «igangsetter». Marinko Kurtovic mener han har funnet et fremtidig «våpen» til å supplere Josip i unge Kjetil Åndal. Men Kjetil trenger tid og erfaring for å tiltre rollen. Så enn så lenge er det Sondre/Eirik/Martin som vikarierer når motstanderen heter Elverum.

Marinko har ikke hatt mange treningsøktene for å spille disse spillerne inn i nye roller. Nå er det en måned til kvartfinale i sluttspillet. Da kan vi komme til å se et veldig godt forberedt ØIF Arendal. Det er bare å glede seg!