«Alt» kan avgjøres på onsdag! – ØIF Arendal

«Alt» kan avgjøres på onsdag!

Onsdag spilles to helt avgjørende kamper i "kampen" om SØLVMEDALJENE! ØIF Arendal tar i mot den suverene seriemesteren Elverum. Tidligere samme kveld tar Halden i mot Drammen også den en helt avgjørende kamp i "kampen" om sølvmedaljer og plass blant de 4 som får velge motstander i sluttspillet.

Og dersom begge resultatene går ØIF Arendals vei, da kan det faktisk bli sølvfeiring i Sparebanken Sør Amfi. For allerede før serierunden leder ØIF Arendal med 1 poeng på Drammen. Dersom våre menn gjør jobben mot Elverum og Halden samtidig sender Drammen hjem uten poeng, da kan ingen ta fra ØIF Arendal sølvet.

Og med sølvet kommer selvsagt også fordelen av en eventuell tredje kvartfinale i sluttspillet på hjemmebane. Og selvsagt samme fordelen dersom man går til semifinale. I en eventuell finale derimot, er det Elverum som allerede har sikret seg denne fordelen.

Onsdagens serierunde blir altså svært spennende, ikke bare kampen i Sparebanken Sør Amfi. 

Skulle Halden tape og Haslum vinne, da risikerer haldenserne å falle utenfor den «magiske» topp 4-plassen. Det betyr i tilfelle at de også mister hjemmebanefordel i en eventuell tredje kamp i sluttspillet. Bækkelaget har fremdeles muligheter til å spille seg opp til den viktige 4. plassen.

I nedre del av tabellen går sluttspills-streken etter lag nr. 8. Den «sisteplassen» er det Kolstad som besitter før serierunden. Poenget bak Kolstad ligger Falk. Og nettopp disse to lagene møtes i den 21. serierunden. Vinner Kolstad denne, er Falk ute av sluttspillet og må jobbe for å holde Bodø bak seg. Bodø ligger på kvalikkstreken. Vinner Falk kampen, blir det helt avgjørende i siste serierunde. Da er det Falk som har honnøren med ett poeng før Kolstad for det hele skal avgjøres i den 22. serierunden.

Så er det verd å minne alle om at i sluttspillet forrige sesong, var det bare Elverum av «topp 4-klubbene» som nådde semifinale i sluttspillet. Med andre ord, vi går inn i et par måneder med fantastisk spennende håndballtider. Det er bare å stålsette seg.

Nå går vi inn i herrehåndballens absolutte klimaks!