Jørn Holmestrand er engasjert som klubbens salgssjef! – ØIF Arendal

Jørn Holmestrand er engasjert som klubbens salgssjef!

Med bakgrunn som redningsmann i Luftambulansen, politimann og leder av Svermen har han kanskje det perfekte utgangspunkt for å "kaste" seg inn i nye utfordringer som engasjert salgssjef i ØIF Arendal. Jørn Holmestrand brenner for håndballen og ble "heltent" ØIF Arendal supporter 24. mars 2009. Da var han tilstede i Mossehallen dagen da klubben kvalifiserte seg til Eliteserien.

Håndballengasjementet har han hatt lenge. Først som målvakt på bedriftsidrettslaget til Politiet. Siden som målvakt for sykehuset i Arendal. Supporterengasjementet «tok fyr» med håndballjentene og Håndballens Venner. Hver gang jentene spilte mesterskap rundt omkring i verden, var det med Jørn Holmestrand «ringside».

Men tenning for Arendals fantastiske håndballklubb, det fikk han altså eksakt på dagen 24. mars 2009. Da han var tilstede i Mossehallen.

– Jeg hadde et landsted i Østfold. Og var tilfeldigvis der da klubben var i Moss og spilte avgjørende kamp i opprykksstriden. Så jeg ringte en kamerat av meg og sa at i dag skal han på håndballkamp. Og sånn ble det. Opplevelsen av å være med på «opprykket» var både inspirerende og engasjerende. Og siden har det vært ØIF Arendal! 

I det aller meste av sitt yrkesliv har Jørns oppgave være å redde mennesker som har vært utsatt for alvorlige ulykker. Som en av tre ombord i et redningshelikopter. En lege, en flyver og en redningsmann. Det er redningsmann han har vært. Og kanskje blir han litt redningsmann også i sin nye jobb. I alle fall skal han være med på å løfte ØIF Arendals inntekter opp på et slikt nivå at klubbens drømmer om Champions League kan innfris. Da må det flere sponsorer til.

– Jeg skal bruke 25 % av arbeidstiden til å hjelpe klubben med oppfølging av de sponsoravtaler som allerede er inngått. Sørge for samhandling mellom sponsorer og gi dem mange spennende muligheter for å aktivere sponsoratene til beste for både sponsorer og klubb. Dessuten skal jeg ut å «jage» nye sponsorer i eget budsjett, utenfor klubbens nåværende sponsorportefølje. 

Jørn driver å underviser i akuttmedisin for legevaktspersonell. Det skal han også fortsette med dog endel nedskalert i forhold til fjorårets aktivitet på dette område.

– Jeg har blitt veldig inspirert av alt det som foregår i og rundt klubben om dagen. Det er en helt ny «giv» og vi kan merke den på alle områder. I spillegruppa, blant oss supportere, dugnadsmedarbeidere og jammen også sponsorer. Vi har en daglig leder som smitter over både engasjement og motivasjon til alle oss andre i organisasjon. Det gir et godt utgangspunkt for at klubben kan nå sine mål. Og nå har jeg virkelig lyst til å hjelpe ennå mer med akkurat dette. 

Hvilke konsekvenser får dette for lederen av Svermen?

– Glad for at du spurte om akkurat det. For jeg spurte Bjørn-Gunnar (daglig leder, red. anm) om akkurat det samme. Jeg lurte rett og slett på om jeg kunne få lov til å være den «halvgale» supporterlederen på tribunen. Og det fikk jeg lov til. Så da var det ikke vanskelig å takke ja til muligheten, kommer det med en varm og god latter.

Jørns engasjement i Svermen er stort og det er varmt. Han var litt med som assisterende trommeslager fra 2009 til 2012. Da ble han spurt om å delta litt mer aktivt.

– Det hadde jeg lyst til. Og jeg ville være med på å bidra gjennom å få det inn i litt mer «ordnede» former. Og det har vi gjort. Og Svermen har blitt en instutisjon ikke bare i Arendal, men også i norsk håndball. Jeg er utrolig stolt av det vi har fått til sammen. Svermen er full av engasjerte supportere med virkelig store hjerter for denne klubben. 

Så for dem som måtte være bekymret. Det er det ingen grunn til. Jørn vil også holde i trådene i Svermen i tiden som kommer.