Gratulerer med suverent seriegull Elverum! – ØIF Arendal

Gratulerer med suverent seriegull Elverum!

Glem seriemesterskap, NM og sluttspill. Glem pokaler og titler. Det handler ikke om det for oss andre klubber som ønsker å utfordre Hedmarkingene fra den suverene tronen på toppen av norsk herrehåndball. Skal Elverum ned fra "tronen" er det kulturen hos de vite og svarte som må læres. Det er denne vinnerkulturen som gjør at de, til tross for krevende Champions League-deltakelse, ved siden av Eliteserien, kan feire suverent seriemesterskap fire runder før slutt!

Og tro ikke at den vinnerkulturen er noe som kun har slått rot i spillerne ute på banen. Eller trener- og støtteapparat for den saks skyld. Elverum er noe langt annet enn et Champions League-lag. Elverum er en Champions League-klubb. Merk dere forskjellen i ordleken. For det er noe helt annet å være en Champions League-KLUBB. Og det er nettopp dette som gjør at de leverer gang på gang. På banen, i sponsorarbeidet, med publikum på tribunen, i sosiale medier, i dugnadskraft, i arrangementer,  i styremøter, i strategiplaner. Ja, i alle driftsområder av en toppidrettsklubb.

Elverum er rett og slett suverene i norsk håndball, det har de bevist igjen. Og det til stor inspirasjon for alle oss klubber som jobber iherdig for å ta dem igjen.

ØIF Arendal er en av disse klubbene. Vi ble ikke NM-mester i 2017. Ikke seriemester i 2017/2018. Og ikke er vi favoritter til sluttspillet heller. Det er selvsagt Elverum. Vi har faktisk ikke vunnet en tittel på siste to sesonger, så langt!

Så har vi lært at sluttspillet, som har den viktigste «premien» i norsk herrehåndball, Champions League, også er arenaen for overraskelser. Det vil si for alle andre enn Elverum. Også her viser de imponerende storhet gjennom en seiersrekke på hele 6 mesterskap. Igjen denne vinnerkulturen.

Men ting er på ingen måte helsvart. Tvert i mot. Det er all mulig grunn til å se lyst på fremtiden. I ØIF Arendal er vi i ferd med å bygge klubb. Vi øker omsetningen som igjen gir større kjøpekraft i spillermarkedet og som gir muligheter til å utvikle klubben også utover sport, i arrangementer, investeringer i administrasjon både gjennom utvikling av de vi allerede har med oss og engasjement av nye. Det kommer stadig flere dugnadsmedarbeidere til og de «gamle» traverne virker svært motivert på å ta opp konkurransen med Elverum. Det blir bl.a. spennende å se om vi klarer å utfordre Elverum på arrangementssiden i sesongen 2017/2018, når årets arrangør skal kåres. 

Styret har vedtatt spennende og inspirerende målsettinger, Champions League-spill hele sesongen! Og administrasjon er så absolutt, sammen med et fantastisk dugnadsapparat, i ferd med å utvikle klubben i den retning. Men for dem som tror at det å utfordre vinnerkulturen i Elverum i en håndvending, undervurderer hvilken fantastisk jobb som er gjort i de dype skoger i Hedmark. Det tar tid å skape en vinnerkultur som grunnlag for å nå de sportslige ambisjoner vi har i ØIF Arendal. Elverum har brukt 6 sesonger i Champions League. Vi har ikke debutert. Ennå. 

Det betyr selvsagt ikke at det ikke allerede til høsten kan bli Champions League i Sparebanken Sør Amfi. Det er vårt store mål for sesongen. Fjorårets fantastiske sluttspill både for ØIF Arendal og for norsk herrehåndball viste på alle vis at vi absolutt har det inne som skal til for å kunne tukte mesteren. Serie på Elverum i serieoppgjøret dokumenterer det samme. Og det er lov å mene at ØIF Arendal har et langt bedre utgangspunkt foran årets sluttspill enn foran fjorårets, både på og utenfor banen. Men ingenting kommer til å gå av seg selv.

Det gjelder bare å gjøre den solide «hverdagsjobben». Slå de motstanderne man «skal» slå. Og ta vare på sjansene når de antatt bedre, står foran oss på banen. For det er nettopp her Elverum er flere hestelengder foran alle utfordrerne i norsk herrehåndball. Både ØIF Arendal, Drammen, Halden, Haslum som de nærmeste utfordrerne. Vinnerkulturen som preger hele klubben har virkelig slått rot.

Men i sluttspill kan alt skje. På godt og på vondt. Det vet ØIF Arendal som tidligere har blitt seriemester to ganger, for så å ryke i kvartfinale sluttspill. Og det er vel nok å minne om fjorårets sluttspill hvor kun Elverum gikk til sluttspillsemifinale av de fire klubbene som endte på de fire øverste plassene! 

Jeg tror de aller fleste vil mene at ØIF Arendals muligheter i årets sluttspill er større enn de var foran fjorårets. Favoritten heter Elverum. Alle vi andre får tåle å være utfordrere. Det er en rolle det gjør godt å starte sluttspillet fra. Men før den tid skal vi bl.a. ha seriemesterne i Sparebanken Sør Amfi, onsdag 14. mars kl. 20.30! En real styrketest med andre ord.