Laurits: – Vi skal reise kjerringa! – ØIF Arendal

Laurits: – Vi skal reise kjerringa!

Bodø-tapet er fordøyd. Analyser er gjort og svarene på hvorfor storfavoritt ØIF Arendal tapte mot nordlendingene sitter både spillere og trenere med etter timer med analyser. Nå er planen lagt for å slå tilbake mot Nøtterøy på søndag!

– Dersom vi skal ta medalje av edleste valør må vi opp igjen med det samme. Nå er det bare en ting som gjelder, vi skal reise kjerringa.

Laurits Rannekleiv er heltent foran søndagens oppgjør mot en av de andre dumpekandidatene, Nøtterøy. Heltent og revansjesugen. Og han nekter å gi helt slipp på gullmulighetene i seriespillet.

– Ja, det kan se ut som om gullet er kjørt dessverre. Men vi ska jammen meg gjøre vår jobb nå. Vinne resten av seriekampene. Så får vi håpe at Elverum går på noen «smeller» og telle opp når sesongen er over. Vi må leve i troa.

Både spillere og trenere har brukt mye tid til å analysere hva som gikk galt i Bodø-kampen. Og de er alle kare for å vise at de har lært av det arbeidet de har gjort.

– Vi har godt nøye igjennom absolutt alt. Teknisk, taktisk og tenningsnivå. Absolutt alle har deltatt i analysen. Og vi har lært. Sånn vi fremstod mot Bodø ønsker vi ikke å vise oss frem. Nå skal vi gjøre en svært solid jobb mot Nøtterøy. Og Vestfoldingene skal få merke vår revansjelyst fra start til slutt.

Laurits er klar på at seriespill er viktig. Og at det er viktig i flere perspektiv.

– Vi ønsker selvsagt å vinne alt vi stiller opp i. Vi kjemper for gull hele veien. Nå handler det om å komme høyest mulig opp i seriespill. Ta med så gjeve medaljer som vi kan til Arendal. Og selvsagt få det beste utgangspunktet for sluttspill. Spille oss til så mange hjemmebanefordeler som mulig.

Hva med Nøtterøy? Er de gode nok til å lage trøbbel for et medaljejagende ØIF Arendal?

– Ja, det er klart at de er. Vi skal så absolutt ikke undervurdere dem. De vil kjempe som løver. Vel vitende om at hvert eneste poeng de klarer å skaffe seg kan hjelpe dem opp mot kvalikkplassen. Her må vi være med fra første sekund om vi skal hente hjem 2 svært viktige poeng.

Tror du det kommer noen endringer fra ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic etter Bodø-kampen?

– Ja, jeg tror det blir rulleringer. Det er naturlig. Men jeg tror også at han vil forsøke å spille alle sammen skikkelig i gang om muligheten byr seg. Det er viktig at vi får spilt sammen laget skikkelig godt før sluttspillet.

Hvor vanskelig er det å spille inn nye spillere i et lag midt i sesongen? Maximilian og Kjetil er helt nye. Det samme er Thomas. Og nå er også Martin tilbake for fullt. Tar det tid å få på plass samspillet?

– Ting tar tid. Og vi må være tålmodige. Men vi trener sammen hver dag. Så det skal nok gå relativt kjapt. Vi har allerede kommet langt. Og de nye presterer på et høyt nivå. Det er virkelig gode spillerforsterkninger vi har fått på plass.

Og superlativene Laurits spanderer på sine nye lagkamerater er både store og varme.

Maxi er 110 kilo «rene» muskler. Han er det nesten et mareritt å stå forsvar mot. Og Martin har allerede visst frem litt av sitt ekstreme potensiale. Her er det mye x-faktor.

Laurits Rannekleiv gleder seg med andre ord til både kampen mot Nøtterøy på søndag og han gleder seg til resten av håndballsesongen i Sparebanken Sør Amfi.

Svermen har satt opp buss til bortekampen. Og er du ikke i hallen, kan du se dem på handballtv.com. Kampen starter kl. 18.00, sendingen fra 17.50!

Slik ser statistikken ut mot Nøtterøy

Slik gikk det i høst