Thomas Bauer: – Har kommet til Arendal for å vinne! – ØIF Arendal

Thomas Bauer: – Har kommet til Arendal for å vinne!

ØIF Arendal og Østerrikes målvakt, Thomas Bauer, er ambisiøs både på egne og på lagets vegne. - Jeg har kommet hit for å være med på å slå alle de andre lagene. Og jeg håper at ØIF Arendal som lag og vi som individuelle spillere skal imponere både oss selv, publikum og våre motstandere. Og sammen med et entusiastisk og tallrikt hjemmepublikum skal vi gjøre Sør Amfi til et uinntagelig "fort".

Men før vi starter med håndballpraten ønsker vi å bli litt mer kjent med personen Thomas Bauer og hvordan de første ukene har vært i Arendal.

– Vi har fått et veldig solid førsteinntrykk av både klubb og by. Arendal er en rolig, men nydelig by. Og det har vært langt finere vær en vi hadde fryktet. Vi nyter flotte soldager i herlig natur og en koselig bykjerne. Ingen tvil om at vi vil trives her. 

Når forrige adresse var i Paris er det kanskje ikke annet å vente enn at Arendal er fremstår som en forholdsvis rolig by. Men det ser ikke ut til å plage det joviale håndballparet.

– Vi har allerede fått på plass det vi trenger for å kunne invitere nye venner på besøk til vår nye leilighet. Og når det ikke er håndballtrening er det svært hyggelig å invitere både mine lagkamerater i ØIF Arendal og Lauras lagvenninner i Grane på litt hjemmekos. Da ser vi gjerne på en god film sammen og noen ganger blir det også en god matbit.

Han flyttet til Arendal med sin ektefelle Laura Bauer og de har allerede kommet på plass i sin nye leilighet. Laura Bauer, en nøkkelspiller i Granes jakt på ny 1. divisjons kontrakt. 

Men sin favoritt hobby har det ikke blitt anledning til å komme i gang med etter sin ankomst til Sørlandsbyen.

– Når jeg ikke spiller håndball liker jeg å lage egen musikk. Dessverre er alle mine instrumenter i Paris ennå, så nå blir det mest til at jeg lytter til musikk. Men jeg har jo også en tilleggs hobby, jeg er fotograf. Eller rettere sagt, jeg er Lauras private fotograf. 

Laura har egen moteblogg og selv om hun ikke kommer til å bli rik av «bloggingen» tjener hun gode penger på hobby sin . Og selvsagt trenger en moteblogger sin egen fotograf! 

Link til Lauras moteblogg: styleoverfunction.com

Les Lauras Life Update from Arendal

– Lauras blogg er populær. Og den åpner for mange spennende muligheter for henne. Hun blir blant annet invitert til moteshow rundt om kring i verden. Og nå skal hun snart til en moteuke i Paris. Alt i egenskap av sin blogg.

Thomas mener at for å bli en riktig god håndballspiller er det viktig å ha andre ting å gjøre ved siden av selve håndballen. Og mens hans ektefelle har moteblogg lager Thomas altså sin egen musikk.

Her kan du se en TV-reportasje om den håndballspilleren som lager musikk (på tysk). Intervjuet fortsetter under bildet!

Dieser Moment – singel av Thomas Bauer (link til iTunes hvor låten kan kjøpes på kr. 9,-)

WE GO OUR WAY – singel av Thomas Bauer (link til iTunes hvor låten kan kjøpes på kr. 9,-)

Men det var altså håndballen og hvordan han trives i sin nye klubb som vi var aller mest nysgjerrig på. 

– Det er klart at det er en stor overgang mellom fransk og norsk håndball. I Frankrike er det mange utenlandske spillere og svært høyt nivå på de aller beste. Det er «superstjerner» i internasjonal håndball. Men jeg har latt meg imponere over den hurtige skandinaviske og norske håndballen. Det er mange unge talenter som presterer på høyt nivå.

Thomas Bauer er også imponert over publikummet i Sparebanken Sør Amfi.

– Da jeg debuterte i kampen mot Bækkelaget var det 2 200 tilskuere. Det var imponerende. Og de er utrolig gøy å spille håndball under slike rammer. Det er flere toppklubber i Frankrike som ikke kan vise til slike publikumstall. Så det var imponerende. Jeg håper at det kommer like mange mot Bodø på søndag. For la det være sagt med en gang. Skal vi klare å lage et skikkelig «fort» av vår hjemmearena, så trenger vi hjelp av et tallrikt og engasjert hjemmepublikum her gang. 

Søndag står Bodø på den andre banehalvdelen når dommerne blåser igang til kampstart. Hva ligger av forberedelser for en målvakt til slike kamper?

– Jeg bruker fra 1,5 til 3 timer på video for å studere motstanderne før hver kamp. Nå som jeg må lære meg nye spillere å kjenne blir det stort sett 3 timer videoanalyse. Jeg er nødt til å gå dypere i analysene siden jeg kjenner så få spillere fra før. Heldigvis har klubben et profesjonelt system i «Sideline» som gir meg tilgang til all den informasjon jeg måtte trenge. (Intervjuet fortsetter under bildet).

Nå som du har kommet litt på plass i Arendal og fått et førsteinntrykk av den norske serien, hva er ambisjonene utover våren?

– Det er viktig at vi setter oss høye mål. Og vi skal ikke tenke at vi skal være blant de tre beste lagene. Vi skal tenke at vi skal bli nr. 1. Det er selvsagt andre gode lag i serien. Men med det laget som vi har nå, har vi lov til å være ambisiøse. Både når det gjelder serie- og sluttspillet. Klubben hadde et veldig godt lag fra før. Nå er Martin Lindell 100% tilbake. I tillegg har vi fått inn Maximiliam og en ny målvakt. Det er klart vi skal sikte mot å vinne både serie og sluttspill. Det kommer til å bli både spennende og moro, spår Thomas.

Men en ting er han klar på: – Sannheten om hvem som er best og som vinner vil avsløres på håndballbanen. Og vi skal være på det beste nivået hver gang vi er på banen. Vi skal møte fysisk og mentalt klare til å angripe. Da skal de være veldig gode de som skal slå oss!

Håndballmålvakten Thomas Bauer på youtube