Drikking, slåssing og kortspill er ikke lov på trening! – ØIF Arendal

Drikking, slåssing og kortspill er ikke lov på trening!

ØIF Arendal er resultat av noen som skjedde så tidlig som 1. april 1929. Den gangen Nedenes Idrettslag ble stiftet. Og hverken stiftelsen eller klubbens svært så spesielle lover var noen aprilspøk. Tvert i mot. De tok sine statutter på alvor den gang.

Antageligvis deler Marinko Kurtovic også de «strenge» reglene fra den gangen klubben ble stiftet. Men i motsetning til bestemmelsene den gang, er det nok ikke behov for å ha slike bestemmelser som endel av klubbens vedtekter lengre. Det er i alle fall å håpe.

Laget krever at medlemmene opfører seg ordentlig på sportsplassen, turene og festene. Rå og udannet opførsel som drikk, såsting og kortspill under treningen vil ikke bli tålt. Disse viser styret bort. 

Sånn lyder altså Lover for Nedenes Idrettslag fra 1. april 1929 § 8.

Det er skjedd mer siden den gang da… for § 7 lyder også ganske så snålt med 2018 «øyne», hør bare her:

Laget trener så ofte og til den tid styret finner det laglig. Det var ønskelig at de en gang for året kunne holdes et idrettsstevne.

Og skal vi lese statuttene fra svunnen tid, ville det ikke være nødvendig med trener. Den jobben skulle nemlig formann ha. I dag altså Erik Smedsrud. For § 5 sier:

Formannen med hjelp av styret leder treningen og ser etter at alt går rett og sømmelig for sig. Han kaller sammen møte når det trengs og representerer laget utetter. Styret skal etter beste evne syte for lagets fremgang og vel.

Så da vet vi litt mer om hvordan det hele begynte. Vi lover mer i tiden som kommer…