Veldre G12/13 vant tur til Generation Handball! – ØIF Arendal

Veldre G12/13 vant tur til Generation Handball!

ØIF Arendal og Generation Handball har, sammen med sponsorene Sparebanken Sør og Color Line, arrangert en Facebook-konkurranse hvor det laget som fikk flest stemmer, vant tur til den internasjonale håndballcupen som arrangerers i Viborg hvert år i månedsskifte juli/august.

Mottakelsen har vært formidabel og mer enn 11 000 stemte på nesten 300 forskjellige lag. Og aller flest stemmer fikk altså Veldre G12/13. Ja, så mange stemmer fikk laget at noen av de konkurrende lagene meldte inn her må det være snakk om juks. Men så er altså ikke tilfelle selv om Veldres G12/13-lag fikk hele 2 606 stemmer og nærmeste lag var Fet/Rælingen med 652 stemmer og Oppsal IF Håndball J2003 med 597 stemmer.

En av lagets trenere, Ingrid Flaterudhagen, var den som nominerte Veldre til konkurransen. Og hun hadde ikke sett for seg at det var eget lag som skulle vinne den store premien.

– Når man melder på i slike konkurranser på sosiale medier, så venter man ikke helt å vinne. Så det kom som en stor overraskelse at mobiliseringen ble så fantastisk, forteller hun.

Det har skjedd mye i Brumunddal.  En av gutta på laget har en onkel, som har vært en del framme i media den siste tiden, og han engasjerte seg i Generation handball konkurransen. Han delte konkurransen med de fleste av sine kontakter. Noe som medførte svært mange stemmer på kort tid. I tillegg har foreldre på laget delt med sine messengerkontakter. Det ga Veldre G12/13 stemmer fra det ganske land. Ja, tidvis «strømmet» det på med over 25 stemmer i minuttet!

– Dette viser hvor fantastisk samlende idretten og i dette tilfelle håndball kan være. En hel bygd og mennesker langt utenfor vår del av landet har engasjert seg og stemt frem laget vårt. Det varmer nok langt flere enn meg, forklarer Ingrid.

Og nå mobiliseres det blant både spillere og foreldre til håndballcup i Danmark.

– Etterhvert som vi så hvordan dette bar hen, så er det foreldre som har undersøkt mulighet for å legge ferie til cupen i Viborg. Vi kommer garantert til å bli en stor delegasjon.

Og i Danmark vil vinnerlaget få møte noen av ØIF Arendal-profilene. For Marinko Kurtovic tar også med seg elitelaget til samme turnering.

Men før den tid er Veldre G12/13 invitert til Sørlandet for å ta i mot premien, ha en trening med ØIF Arendal-profiler og kanskje til og med en pausekamp foran et par tusen tilskuere. Skal det la seg gjøre må foreldregruppa mobilisere biltransporten. Resten skal ØIF Arendal ordne!