Marinko Kurtović:- Kjetil vil gå rett inn i troppen og vil bidra med det samme! – ØIF Arendal

Marinko Kurtović:- Kjetil vil gå rett inn i troppen og vil bidra med det samme!

- Vi ventet en David André Rui tilbake fra KIF i "matchform" etter å ha gjort det bra på sitt låneopphold der. Imidlertid så fikk vi dagen før overgangsvinduet stenger, bekreftet at David er ute det meste av sesongen etter skade. Når vi da var så heldig at Kjetil Åndal var på treningsuke hos oss, var det kort vei til å finne en god løsning på skadeutfordringen, forteller Marinko Kurtović.

Det skjer raskt i idretten. Noen ganger veldig raskt. Samme dag som klubben får meldingen om at en uheldig David André Rui kan være skadet sesongen ut, er  ØIF Arendals nysignerte spiller  Kjetil Åndal (som først skulle komme etter denne sesongen),  på treningssamling med ØIF Arendal. Når også Josip Vidović sliter med skade, var Davids skade ekstra utfordrende. Og løsningen med Kjetil Åndal like kjærkommen.

– Kjetil vil kunne avlaste Josip 10-12 minutter i kampene fremover, forteller Marinko Kurtović. ØIF Arendals hovedtrener. 

Marinko har stor tro på at Kjetil Åndal vil ta «plass» i troppen med det samme.

– Absolutt. Kjetil er hentet inn fordi vi vet at han kan bidra med det samme. Han har imponert oss på treningsøktene i Sør Amfi. Og ikke minst i internkampen nå på tirsdag. 

ØIF Arendal treneren har mange lovord til Kristiansund.

– Vi vil rette en stor takk til Kristiansund som fristiller Kjetil midt i sesongen. Det imponerer oss hvordan håndballklubben «heier» sine spillere videre i håndballkarrieren. Det er noe som flere håndballtalenter bør legge ekstra godt merke til.

Overgangen har gått svært rask. Og at det i det hele tatt er mulig, skyldes at håndballklubben i Kristiansund har vært positivt innstilt. Om det å få en ung spiller «kastet» inn i elitehåndball over natten, har Marinko følgende tanker om:

– Jeg tror det kan være greit å komme så rett inn i troppen et halvt år før kontrakten starter. Kjetil virker moden for sin alder. Og han var veldig klar på at dette var noe han ville. At foreldrene bakker han opp og at klubben han spilte i, alle var så positive, det gjør at det er lov til å ha stor tro på at dette blir en god start på hans håndballtilværelse i Arendal. 

Og allerede på søndag vil han være å finne i aksjon når ØIF Arendal møter Bækkelaget i Sparebanken Sør Amfi kl. 18.00