Marinko Kurtović: – Thomas vil heve nivået både på treningsfeltet og i kamp! – ØIF Arendal

Marinko Kurtović: – Thomas vil heve nivået både på treningsfeltet og i kamp!

ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtović, er strålende fornøyd med nyervervelsen. - Thomas Bauer vil komme til å heve laget både på treningsarenaene og selvsagt i kamp. Vi får ikke bare en god målvakt. Vi får også en god målvaktstrener. En mentor.

ØIF Arendal offentliggjorde tidligere i dag at klubben har gjort avtale med den Østerrikske landslagsmålvakten Thomas Bauer.  Bauer kommer til Arendal allerede i dag onsdag, sammen med sin håndballspillende kone Laura Bauer. Laura som har nærmere 150 landskamper for Østerrike, skal spille ut sesongen hos Grane.

– Håndballhøsten er analysert og vi har sett behov for å forsterke oss på målvaktsplassen. Vi trenger større konkurranse rett og slett. Målvaktprestasjonene må opp. Nettopp derfor er det fantastisk å få en så rutinert og dyktig målvakt. Og han er ikke bare en god målvakt, Thomas er også en veldig god målvaktstrener.

Det mener ØIF Arendal treneren er svært viktig.

– Vi har tidligere i år signert André Bergsholm Kristensen. Han er ØIF Arendals satsning for fremtiden. Men gutten er ung og nå får han muligheten til å lære av en fantastisk læremester. Dette vil være en perfekt kombinasjon for André. Og Thomas vil kunne være med på å gjøre André veldig mye bedre.

Thomas er en ekstrovært målvakt. Med tydelig kroppsspråk og stort engasjement, hvilken rolle vil han ta i laget?

– Thomas er utagerende og pågående. Han stiller store krav til seg selv. Og han representerer en god treningskultur. «Noen» kommer nok til å «få høre det» om de ikke dekker sitt hjørne på skudd. For Thomas kommer til å ta ansvar for at forsvarsspillet er godt. Og det er akkurat slik vi vil ha det.

Thomas har gått den Østerrikske målvaktskolen med spill både for yngre- og etterhvert som førstemålvakt på A-landslaget. Og Marinko liker det han har sett.

– Han er en skolert målvakt. Han har gjort det veldig bra både gjennom yngre- og A-landslag. Har opparbeidet seg en internasjonal rutine både fra Østerrike, Tyskland og Frankrike. Stolte håndball-nasjoner. Vi har hentet en målvaktstype som vi har savnet helt siden Svenn Erik Medhus la opp.

Spennende blir det å se nykomlingene i aksjon mot Bækkelaget søndag 4. februar. Da debuterer både Maximiliam og Thomas sammen med sine nye lagkamerater.