ØIF Arendal-delegasjon med storfint besøk av Norges Kroatia-ambassadør! – ØIF Arendal

ØIF Arendal-delegasjon med storfint besøk av Norges Kroatia-ambassadør!

ØIF Arendal er tilstede i håndball EM med en stor og sponsortung delegasjon i den kroatiske byen Poreč. Og klubben styremedlem, Øystein Djupedal, hadde ordnet med storfint besøk. Norges ambassadør i Kroatia, Astrid Versto, og hennes ektemann Terje Svabø, deltok både lørdag og litt på søndag med den glade sørlandsdelegasjon.

– Håndball er en av de idrettene jeg liker aller best, forteller Astri Versto.  Håndball, hopp og langrenn er idrettene som har funnet veien til den svært så trivelige og imøtekommende norske ambassadøren.

Og hun har også tidligere fulgt håndball herrelandslaget på nært hold.

Håndball EM i 2010 gikk i Østerrike samtidig som jeg var ministerråd ved Norges ambassade i landet (2008-2012). Det ga meg en flott anledning til å følge de norske håndballgutta.

I Østerrike ble de norske gutta slått ut av mesterskapet etter mellomspillet. Et mesterskap som Frankrike vant etter å ha slott dagens vertsnasjon, Kroatia, i finalen.

– Jeg har latt meg fascinere av håndballsporten. Det er på mange måter flere idretten i en idrett. Og den har virkelig et godt fotfeste her i Kroatia. Gi en kroat en ball og han scorer, smiler hun godt kjent kroaters forkjærlighet for ballidretter.

 

Astri Versto er like fascinert av dame- som herrehåndball. Og i norsk håndball står kvinnene veldig sterkt. Det har ambassadøren merket seg at ikke er helt tilfelle i Kroatia.

– Det er dessverre ikke full likestilling mellom herre- og damehåndballen her i landet, slik det er i Norge. Her har hjemmenasjonen noe av lære av norsk håndball.

Og i forbindelse med håndball EM er det flere offisielle oppdrag knyttet til landslagets og håndballforbundets tilstedeværelse i Kroatia. Allikevel har hun funnet tid til å bli med ØIF Arendal delegasjon på endel av programmet både lørdag og søndag. Og sammen med sin ektefelle, Terje Svabø, var de med på både vinsmaking og middag.

Terje Svabø har også et engasjement sammen med Arendals uka. Og nå legger Øystein Djupedal og Terje Svabø planer for storfint besøk på en av klubbens kamper i Sparebanken Sør Amfi utover våren, gitt at det passer i andre planer. Sluttspillsfinale kunne kanskje være noe å sikte seg mot?

– Jeg er både kry og stolt av at Astrid og Terje prioriterer så mye av sin tid i travle tider til vår delegasjon fra Arendal. Det er flott å vite at vi har så gode ambassadører rundt om kring i verden, forteller nettverksbyggeren Øystein Djupedal. Han er på sitt første, men garantert ikke siste, håndballmesterskap.

Norges ambassadør i Kroatia, Astri Versto er utdannet ved Telemark lærerhøgskole og Norsk journalisthøgskole og har arbeidet bl.a. som gymlører.  Som journalist i NRK hadde hun flere oppgaver, blant annet nyhetsanker i Dagsrevyen og leder av politisk avdeling.

Fra 2000 til 2004 var Versto kommunikasjonsdirektør i Norad og samtidig også leder for personal- og administrasjonsavdelingen. I 2005 hun begynte i stillingen som informasjonssjef på Slottet, hvor hun etterfulgte Wenche Rasch.

Hun var ministerråd ved Norges ambassade i Østerrike fra 2008 til 2012. Versto ble i statsråd 13. mars 2015 utnevnt til ambassadør i Kroatia.