– Vi har noe spennende på gang! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Vi har noe spennende på gang!

- Jeg har virkelig troa på ØIF Arendal. Og jeg har stor tro på at vi både kan bli best og at klubb og lag kommer til å være i rivende utvikling også de kommende sesongene, det forklarer ØIF Arendal-profilen, August Baskår Pedersen. - Jeg har jo ikke vunnet titler med ØIF Arendal ennå, men det er jeg helt sikker på at skal endre seg ganske snart!

August Baskår Pedersen er en av klubbens mestscorende spillere. Nå har han signert en kontrakt som gjør at til arendalitt i det minste frem til 31. mai 2020.

– Det er fantastisk at så å si hele spillerstallen er på langsiktige kontrakter. Det gir trygghet for både oss spillere, for klubben, supporterne og sponsorer. Og det er klart at dette gjorde det enklere for meg å tenke langsiktig. I ØIF Arendal har vi noe spennende på gang. Det ønsker jeg å være endel av. 

Han er ikke helt uten titler, selv om han ikke har vunnet slike med de røde og sorte ennå…

– Jeg har blitt seriemester med Haslum. Dessuten har jeg vunnet noen titler i yngre klasser med samme klubb. Men nå er det på tide å vinne noen titler igjen.

Han kom til ØIF Arendal fra Haslum og har ikke sett seg tilbake.

– Da jeg kom hadde jeg vært gjennom en god periode hvor det ble mye benksliting som andre valg. Derfor følte jeg meg litt «rusten» i starten. Men med tillit og selvtillit har det gått fremover. Og mot slutten av forrige sesong og i denne sesongen er jeg godt fornøyd med utviklingen. 

Han har lyst på en landslagsplass og han tror at gode prestasjoner i ØIF Arendal kan være veien inn i rekruttlandslaget.

– Jeg håper å spille meg i posisjon til en plass i rekruttlandslaget først. Jeg må inn der før jeg kan være aktuell for noe mer. Jeg må bare prestere på høyt nivå hver dag, på trening og i kamp, så er det opp til andre å vurdere om prestasjonene når opp til representasjonsoppgaver. Det er i alle fall et av mine store mål. 

Han har mye godt å si om sin håndball-tilværelse på Sørlandet.

– For det første synes jeg vi er en veldig fin gruppe sammen i laget. Vi spiller håndball sammen og vi finner på mye sosialt. Det er mine arbeidskollegaer, men det er også mine beste venner. Dessuten synes jeg det er et stort privilegium å få spille foran Norges beste supporterklubb, Svermen. Det er utrolig kult at vi har reisende supportere som så til de grader støtter oppunder både klubben og oss spillere. 

Og selve byen får også sin dose med god omtale fra østlendingen.

– Arendal er en fantastisk by. Og jeg trives utrolig godt. Den kystnære tilværelser er inspirerende og når jeg virkelig vil ha påfyll tar jeg noen gode spaserturer ute på Tromøya. Å gå turer med utgangspunkt på Hove kan rense ut dårlige håndballkamper og skape inspirasjon og motivasjon for kommende oppgaver. Her på Sørlandet har vi det som «plommen i egget».

Endel av de «innflyttede» har sammen med noen av de lokale sitt stamsted hos No. 1 Sportsbar hos Sigmund Rose. Og August er klar på hvor viktige slike møteplasser er for trivsel både i klubb og byen.

– Det samarbeidet som klubben har med Sigmund er mye av «limet» i klubben. Sigmund byr på sosiale sammenkomster og anledninger som virkelig gjør det stas å være endel av klubben og som gjør at det er noe «ekstra» ved å spille i ØIF Arendal. Vi har det utrolig kjekt når vi samles til shuffleboard, sport på TV og god mat. 

Og nå kan han glede seg til minst 2 nye sesonger i de samme omgivelser. Og ØIF Arendal er like stolt som August Baskår Pedersen er over forlengelsen!