Marinko: – Vi har fått en skikkelig «killer» på laget! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi har fått en skikkelig «killer» på laget!

Marinko Kurtovic er entusiastisk og svært fornøyd med ØIF Arendals nyervervelse, Maximiliam Jonsson. - Vi får en fantastisk god forsvarsspiller. En riktig "bauta" bakover og vi får en skikkelig "killer" i ankomstspillet. I etablert angrep får vi en skikkelig skytter. Der er han voldsomt god. Og kanskje viktigst av alt, han er venstrehendt.

Superlativene sitter løst når ØIF Arendal treneren skal beskrive «Max». ØIF Arendals nyervervelse. En høyreback av internasjonalt format. En som virkelig kan komme til å sette tydelige spor etter seg.

– Han er en fantastisk god forsvarsspiller. Stor og fysisk. Råsterk. Han minner svært mye om Kenny Ekman i sitt kompromissløse forsvarsspill. Og sammen med nettopp Kenny kan han utgjøre et utrolig solid og spennende 3ér par i midtforsvaret. 

Og det kan kanskje gi ØIF Arendal noen virkelig spennende varianter som gjør at motstanderne får noen flere utfordringer de må forberede seg på?

– Vi står normalt i ett 5-1 forsvar. Nesten hele sesongen igjennom. Med Max i forsvaret kan vi virkelig få et «tight» midtforsvar med to «råskinn» av noen kraftspillere på 3ér plassene. Da blir det ikke så lett å kartlegge oss lengre.

Men det er så absolutt ikke bare i forsvar at Marinko ser muligheter.

– Max inntreden i laget gir spennende nye muligheter. Den raske håndballen vi har spilt til nå, med trygge og gode Eirik, Josip og Sondre kan veksles opp med to fantastiske skyttere. En på hver back i Martin Lindell og nå Max Jonsson. Begge disse spillerne kan skyte fantastiske langskudd fra 10-meter. Det blir det vanskelig å stå i mot. Og vi kan bytte raskt mellom flere alternativer. Nå har vi virkelig mye å bytte på. 

At Max «elsker» kontringshåndball gleder også ØIF Arendal-treneren.

– Han er en «killer» i ankomstspillet. Der er han rett og slett voldsomt god og utrolig vanskelig å stoppe. Og uansett om det står spillere i veien, så kjører han bare på. Han har en fysikk som er helt enorm.

Og nettopp den fysiske og mentale styrket er noe som Marinko har lagt godt merke til.

– Maximiliam står for en treningskultur som er «enorm». Han setter voldsomme krav til seg selv. Og jeg kan godt forestille meg at det kommer til å «smelle» litt ekstra på treningene fremover. 

Hva betyr det å ha så gode spillere på trening til enhver tid? Og hva gjør Maximiliams inntreden med konkurransesituasjon i laget?

– Det er klart at nå spisses konkurransen på treningsfeltet. Folk må prestere på trening for å få spille. Vi har nå reell konkurranse på alle plasser. Og det kommer til å gjøre at alle spillerne hever seg ett nivå eller to. Nå finnes det ingen30 «sikre» plasser lengre. Når er det konkurranse på alle plasser og veien til spill i kamp går via prestasjoner på trening.

Denne situasjon kommer selvsagt også som følge av at Martin Lindell også er på vei tilbake til full restitusjon etter langtidsskade.