Det «værste» med finaler – er ikke å være der! – ØIF Arendal

Det «værste» med finaler – er ikke å være der!

Fredag 28. desember spilles NM-finalene i Oslo Spektrum. På herresiden er det storfavoritt Drammen som tar i mot overraskelseslaget Bodø. En kjent NM-motstander for ØIF Arendal fra klubbens eneste finale så langt, den i 2014. ØIF Arendal har virkelig noe ugjort i NM-sammenheng.

Rundt 2 500 tilskuere fra Arendal omkranset håndballarenaen Oslo Spektrum tilbake i 2014. En mobilisering like mangfoldig som den var stolt. Noen beskriver det som Arendal-idrettens stolteste øyeblikk. At det var ØIF Arendal stolteste øyeblikk er det absolutt ingen tvil om.

Og nettopp den manifestasjon av en NM-finale og av håndballinteressen i håndballbyen Arendal tilbake i 2014, burde i seg selv rettferdiggjøre en ekstraordinær innstilling til konkurransen når det spilles NM-kamper. At det er 2 stk 1. divisjonslag som har sendt ØIF Arendal hodestups ut av turneringen siden den gang (samt Haslum), forteller at vi har noe virkelig ugjort i NM-sammenheng.

Forskjellene er ikke så store i herrehåndball. Antatt svakere lag er i stand til å slå ut favoritter. Selv mellom divisjonsforskjeller. Når vi ser NM-finalene på fredag, skal det forhåpentligvis gjøre så «vondt» å være «parkert» til TV-seer, at det gjør noe med oss. Og når NM starter opp igjen til høsten, så sitter noe av «smerten» der ennå, nok til at både publikum og spillere mobiliserer i hver eneste kamp, uansett motstander. Slik at vi alle kan legge Oslo-planer romjulen 2018. For det værste med NM-finaler – det er å ikke være der!