Bli kjent med spilleren – Sander Løvlie Simonsen – ØIF Arendal

Bli kjent med spilleren – Sander Løvlie Simonsen

Sander (19) fra Saltrød har vokst opp i en håndballfamilie. I dag brenner han for idretten.

Hva gjør du ved siden av håndballen?
Jeg går videregående på fire år. Jeg har bare ett fag nå som jeg måtte droppe forrige år på grunn av mye håndball og mye reising. Så kom jo fraværsgrensa… Jeg har lyst til å spille håndball så lenge jeg kan, og bli så god som mulig. Det er det viktigste målet mitt. Det beste med å være her er at jeg får tjene penger på hobbyen min, og samtidig ha det gøy. Dette er jo en toppklubb i Norge, og det er femten minutter hjemmefra for meg. Det er et sykt tilbud å ha.

Hva er en god håndballspiller i dine øyne?
En god håndballspiller for meg må være allsidig. Man må være både hurtig, fysisk sterk, smart, ha et godt skudd og så videre. Kanskje aller mest smart, man kan komme langt med smartness og god spilleforståelse.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?
En vanlig dag for meg er å våkne, spise en god frokost, ta en treningsøkt, enten fysisk eller teknisk, med Henrik Bastrup på skolen. Deretter reiser jeg hjem spiser et nytt måltid og restituerer. Jobber litt med skole fram til jeg eventuelt skal på skolen den dagen. Etter skolen er det som oftest ny trening igjen med ØIF. Etter den treningen reiser jeg hjem og slapper av, tilbringer tid med kjæresten min, Marie Aas, familie eller venner.

Hva ser du på TV når du skal slappe av?
Jeg liker litt action, det må skje en del spennende i filmen eller serien, hvis ikke kjeder jeg meg i hjel. Ellers ser jeg ofte på humorprogrammer om kveldene, som Side om side, eller Truls Svendsen.

Hvor ser du deg selv om fem år?
Om fem år ser jeg for meg at jeg er bedre fysisk trent, veldig mye tøffere psykisk, og kanskje jeg har tatt steget ut i Danmark.

Hva er du redd for?
Hvis jeg skal nevne en ting jeg er redd for, så er det å ikke få til ting som jeg har jobbet lenge for. Jeg stiller veldig høye krav til meg selv.

Har du noen råd til unge spillere?
Det må bli å trene så mye som mulig uten å bli lei. Ha motivasjonen på topp.

Hvordan får man den på topp, da?
Jeg har selv hatt en ganske dårlig start på sesongen og bomma mye skudd. Sondre Paulsen har gitt meg videoer fra ting jeg har gjort bra før. Klippa sammen scoringer. Det hjalp! Det hjalp å se at jeg kan, liksom.

Det var fint gjort.
Ja, virkelig.

Hva gjør du når du har en dårlig dag?
Da går jeg inn i meg selv og spør meg selv hvorfor gjør jeg dette. Da gjelder det å ikke gi opp. Og så slipper det til slutt.

Beskriv deg selv?
Jeg vil beskrive meg selv som målbevisst. Jeg gjør alt jeg kan for å nå målene mine. Også er jeg jo en sjenert type, da.

Jeg tenkte bare at du var rolig, jeg?
Ja, jeg er jo rolig også. Men jeg er nok litt sjenert, altså.