Johnny Jensen: – Det blir «plankekjøring» for Falk Horten! – ØIF Arendal

Johnny Jensen: – Det blir «plankekjøring» for Falk Horten!

- Det blir "plankekjøring" det her, det er Falk Horten treneren Johnny Jensens første kommentar når vi lurer på hvordan det går på søndag. Så kommer det en god latterkule. Før han presiserer. - ØIF Arendal er et av de aller beste lagene i Norge. Men vi spiller hjemme og skal ikke tenke på det. Vi skal slippe oss løs og ta de mulighetene vi får. Så gjør vi opp når kampen er ferdig. Men lett tror ikke den tidligere ØIF Arendal-laglederen, Johnny Jensen, ikke at det blir.

– Jeg er skrudd sammen slik at jeg alltid er positiv. Dessuten vant vi sist vi spilte i Holtanhallen mot Bodø. Det skal vi bygge videre på, forteller Johnny. Og det er helt klart at han har en offensiv inngang til søndagens oppgjør. 

I motsatt oppgjør tilbake i Sparebanken Sør Amfi tidlig i september, fikk Horten-laget en skikkelig leksjon. ØIF Arendal stoppet ikke før det stod 32-19. Men Johnny Jensen er ikke redd for at det skal være styrkeforholdet mellom lagene i søndagens oppgjør.

– Gutta føler seg «hjemme» i Holtanhallen. Det er her vi har tatt de fleste poengene. Og selv om det bare er en dårlig unnskyldning, gir det en ekstra trygghet i spille hjemme. Vi har et flott publikum i ryggen. Det blir mer trykk fra tribunen. Det skal ikke være forskjell på håndball borte og hjemme, men det viser seg å være det i praksis. Her ligger en av våre muligheter.

Horten-treneren er klar på at det er ØIF Arendal som er favoritten før kampen starter.

– Det er vanskelig å slå ØIF Arendal. Laget og klubben er en av Norges aller beste. Og jeg har vært så heldig å være en del av klubben tidligere. ØIF Arendal er selvsagt favoritter til å vinne kampen. 

Johnny Jensen har vært lagleder for ØIF Arendal i forbindelse med en av forrige sesongs kamper mot Drammen. Det var Marinko Kurtovic som inviterte Johnny til Sørlandet som endel av Johnnys topptrener utdannelse.

– Jeg kjenner spillerne og vet litt hvordan de tenker. Jeg opplevde spillegruppa og selvsagt Marinko som noen skikkelig «ålrighte» karer. Og jeg har stor respekt for både klubb, spillere, trenere, klubben og supporterne. ØIF Arendal er veldig profesjonelle i alt de gjør. Og som lag og klubb har jeg ekstremt stor respekt.

Den respekten kommer Johnny til å legge av seg når det er kamp.

– Vi kommer til å mobilisere ekstra. Vi vet at vinner vi, kommer vi til å gjøre et «bykst» på tabellen. Taper vi, er vi helt nede i nedrykksstriden. Men vi skal selvsagt glemme hele tabellen. For oss handler det hele tiden om å tenke fremover. Vi skal «karre» til oss nok poeng. Hele tiden mobilisere. Stå på i 60 minutter og så får vi se hva det holder til. Går vi bare å tenker på tabellsituasjon kommer det til å gå dårlig. 

– I søndagens kamp har vi ingenting å tape. Gutta kommer til å spille med senkede skuldre, slippe seg løs. Så kanskje vi kan gjøre som Sverige gjorde i håndball-VM mot Norge…

Kampen spilles i Holtanhallen søndag 10. desember kl. 18.00