Bli kjent med spilleren – Jesper Munk – ØIF Arendal

Bli kjent med spilleren – Jesper Munk

Jesper Munk er lagets eneste danske, og beskriver seg selv som en fandenivoldsk spiller. Men han har også noen svært interessante ritualer!

Du kom til Norge i sommer. Hva synes du så langt?
Det har vært en mye enklere overgang enn jeg trodde. Det er klart at man savner Danmark av og til, men jeg trives veldig godt her.

Har du følt deg velkommen i ØIF?
Absolutt! Miljøet er en av våre sterkeste sider. Folk er så imøtekommende og hjelpsomme, og det har vært enkelt å bli en del av laget. Trenerne og spillerne virker opptatt av at man skal trives på banen, men at man også skal trives utenfor banen, og det opplever jeg at vi får til.

Men du kom ikke hit alene?
Nei, jeg kom med kjæresten min, som jeg har vært sammen med i omtrent ti år nå. Vi har fått oss en helt ny og ubebodd leilighet litt utenfor byen.

Så fint! Spiller hun også håndball?
Ja, hun spiller på Grane, og så har hun nettopp begynt å jobbe i en barnehage.

Har du selv noen jobb ved siden av spillingen?
Nei, og det har vært et helt bevisst valg. Jeg vil fokusere 100% på håndballen og på å bli så god som mulig. Tidligere har jeg jobbet i butikk med fokus på byggevarer og trelast. Jeg har utdannelse som servicemedarbeider med spesialisering innenfor byggmateriale, men nå tenker jeg at håndballen skal få min fulle oppmerksomhet.

Hvordan takler du en dårlig dag, egentlig?
Jeg har ikke hatt så mange dårlige dager siden jeg kom til Norge, faktisk. Selv om jeg har brukket benet har det vært lett å komme inn i varmen her. Men hvis jeg likevel skulle ha en dårlig dag, setter jeg på TV-en og tenker på noe annet. Eller så ringer jeg min mor.

Har du noen ritualer før kamp?
Jeg har alt for mange.

Oi, nå må du fortelle.
Jeg tar høyre sko på først.

Ja vel?
Og så skal jeg alltid, innen vi går ut på banen, slå to ganger i en vegg. Jeg hadde en mentaltrener som sa at hvis man har en bra kamp, skal man holde fast i de tingene man gjør når man lykkes. Jeg hadde mange flere ritualer i Danmark, men nå har jeg prøvd å riste noen av dem av meg. Jeg har alltid hatt veldig høye forventninger til meg selv, og det var egentlig derfor jeg kom i kontakt med mentaltreneren.

Er du mindre streng nå?
Jeg tror aldri jeg kommer til å slutte å være streng, men jeg er flinkere til å akseptere en feil nå og tenke at «sånn er det bare».

Plager det deg ikke like mye å gjøre en feil i dag?
Jo, det plager meg, men det synes jeg også det skal når man spiller på dette nivået. Det kan faktisk gjøre meg sur hvis det ikke plager andre.

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Jeg er en fandenivoldsk spiller. Med det mener jeg at man kan kaste seg etter ballen selv om man har en dårlig kamp.

Har du noen tips til unge spillere?
Gå veldig mye i styrkerommet.

Noe mer?
Gå litt mer i styrkerommet igjen. Som håndballspiller skal man være sterk og atletisk. Ta det seriøst. Arbeid steinhardt for det. Og! Ha det gøy.