Kristian Kjelling: – Eirik Heia Pedersen er en av mine «favoritter»! – ØIF Arendal

Kristian Kjelling: – Eirik Heia Pedersen er en av mine «favoritter»!

Han er en norsk idretts mest profilerte idrettsutøvere. I 2005 ble han tatt ut på "verdenslaget". Han har spilt i Norge, Danmark, Spania og er nå trener for Drammen. Allikevel finner han en av ØIF Arendals spillere som en av sine favoritter - Eirik Heia Pedersen!

– ØIF Arendal har fostret opp en fantastisk spiller i Eirik Heia Pedersen. «Dønn» lojal og en skikkelig «fighter». En klubbspiller av rang. Han er så absolutt en av mine favoritter.

Kristian Kjelling er generøs med sin omtale av ØIF Arendals kaptein og nylige tvillingpappa. Men han har også mer godt å si om ØIF Arendal.

– Generelt så er ØIF Arendal en veldig sterkt lag. Og med mange dyktige spillere. Min største favoritt er Eirik. Men jeg er også mektig imponert over Josip Vidovic. Han er «hjernen» i laget. Han er lagets motor. Han er en strålende duellspiller. Og Josip vil ha stort ansvar når ØIF Arendal nå forsøker å ta fart for å komme opp og frem.

Om Drammen-treneren er generøs med noen av klubbens spillere så er han også imponert over trenerkollega Marinko Kurtovic og hans påvirkning på laget og klubben.

– Marinko er utrolig flink til å omstille til nye ting. En svært spennende og moderne trener. Under hans ledelse er ØIF Arendal er en av få norske klubber som tør å gjøre nye ting.

– Se bare på lagets standard forsvarsspill i et fremskutt 5-1. Jeg liker at noen tør å gå foran, spille andre type forsvar en det litt kjedelige og tradisjonelle norske 6-0 forsvaret. Dessuten spiller han en veldig hurtig håndballen.

En annen av klubbens «egne» som har imponert Kristian Kjelling er Sondre Paulsen.

– Her har vi en som har «levd sitt eget liv» på kanten i hele håndballkarrieren. Nå er han imponerende god på høyrebacken. Og det viser noe av den spennende omstillingsevnen som preger Marinko Kurtovics lag.

Han har også fått med seg at et skjer mye i ØIF Arendal.

– Det er imponerende det dere holder på med om dagen. Det er lett å se at klubben har ambisjoner og tatt ny sats, avslutter han sympatisk.