– I dette tilfelle «lyver» tabellen! – ØIF Arendal

– I dette tilfelle «lyver» tabellen!

- Normalt sier jeg at tabellen aldri lyver. Men i tilfelle Kolstad gjør den det, sier Marinko Kurtovic. Trønderne proklamerte medaljeambisjoner før sesongstart. Sånn har det ikke godt. Nå ligger laget på kvalikkplassen. Men i følge ØIF Arendal-treneren er dagens Kolstadlag et lag for fremtiden.

– Når man ser laget ser er det et lag som har lov til å ha medaljeambisjoner. De har ikke fått det til i høst. Og det å erstatte Mishels Liaba har blitt tøffere enn mange regnet med, forklarer Marinko. 

Men har tror ikke Kolstad blir værende i «sumpa» sesongen ut.

– Det er ikke ofte jeg sier at tabellen «lyver». For det gjør den normalt ikke. Men i Kolstads tilfelle er jeg villig til å påstå det. Ikke at jeg forsøker å snakke laget opp fordi vi møter dem. Vi er favoritter. Og ØIF Arendal skal vinne på søndag. Men ser du de to siste kampene mot Drammen og Falk Horten, så ser du litt av potensialet i laget.

Og Marinko er tydelig på når Kolstad er som best.

– Årets utgave er et kollektiv. Det er ikke noen veldig tydeligere enere. Når mange fungerer samtidig, da er Kolstad best. Laget er på mange måter litt avhengig av hverandre for å lykkes. Og de har en 7-8 spillere som virkelig er gode. Men stallen er «tynn».

Hvordan ser det ut i egen spillestall. Hvem er klare til kampen på søndag?

– Vi disponerer alle som var med mot Elverum. Og i dag, fredag, hadde vi en veldig god trening. På lørdag er det en fysisk økt. Så skal vi være klare til kamp.

Er det noen sjanser for at onsdagens kamp ikke er helt «ute» av kropp og hode på søndag?

– Vi har god flyt. Og Kolstad skal være ekstremt gode for å få med seg poeng på søndag. Vi er store favoritter. Og vi skal tåle det. Men vi må være «på» 110% ellers taper vi. Min oppgave er å få gutta ned på bakken etter Elverums-kampen og klare til neste oppgave. Det har jeg tro på at vi får til. Vi må være ydmyke og jobbe hardt. Da skal vi klare å hente poengene også på søndag.

Men at det blir noen enkel oppgave mot Kolstad, det tror ikke ØIF Arendals-trener.

– Det «smeller» alltid når Kolstad står på den andre banehalvdelen. Det blir gulekort, 2-minutter, rødekort og temperament. Det skulle ikke forundre meg om det «smeller» på søndag også. 

Dramatikken kan du oppleve i Sparebanken Sør Amfi, søndag kl. 17.00 blåser dommerne i gang.