Eliteserien er sesongens viktigste konkurranse! – ØIF Arendal

Eliteserien er sesongens viktigste konkurranse!

Det er fra tid til annen noen som forsøker å "snakke ned" herrenes seriespill. Som prøver å lage et bilde av at det bare er sluttspillet som teller. Og årsaken til det skal altså være en eneste ting. I sluttspillet ligger Champions League-plassen.

Det kjempes om tre titler i norsk herrehåndball hver eneste sesong. Norgesmester, seriemester og sluttspillsmester. De tre titlene gir tre åpenbare anerkjennelser. Som Norgesmester kan du kalle deg nettopp det i ett år. Men Norgesmester er noe du blir der og da. For tiden i romjulen. Som sluttspillsmester er det nettopp det du er. Mester i sluttspillet. Den ene måneden av året som sluttspillet varer.

Som seriemester er du Norges beste håndball-lag, sesongen sett under ett. Det er det bare seriemesteren som kan skryte på seg. Og tro ikke at det ikke betyr mye. For selvsagt gjør det akkurat det. Når ØIF Arendal «flytter fjell» for å trekke publikum til Sparebanken Sør Amfi hver eneste seriekamp, så er ikke det fordi serien «ikke betyr noe». Tvert i mot. I seriespillet rekrutterer vi, inspirerer vi, engasjerer vi, både dugnadsmedarbeidere, publikummere og sponsorer til vår fantastiske sport. Seriespillet er vår vei for å skape det engasjementet rundt oss som skal gjøre at vi kan utfordre Elverum i den fantastiske roller de har tatt i norsk herrehåndball. Seriespillet bruker vi til å rekruttere den interessen som skal til for å få nok hender til å løfte skilt inn i hallen, som skal legge gulv, lage mat til 120 i VIP-loungen, stå i billettluker, stå i kiosken. Som skal reise mange mil for å gjøre noen timers gratis jobb for at ØIF Arendal skal nå sine fremtidsdrømmer om å spille Champions League.

Når våre sponsorer inviterer sine forretningsforbindelser til «oktoberfestival» før, under og etter en av våre seriekamper. Når de samme sponsorer tar med seg ansatte og kunder og bruker våre arrangementer til å traktere sine kunder, så kom ikke til oss å si at «serien ikke betyr noe». For da fornærmer du oss alle.

Og når spillere, trenere og andre skal «gjøre opp» sin håndballkarriere. Kanskje ta et barnebarn på kneet engang i fremtiden. Kom ikke å fortell meg at denne håndballprofilen ikke kommer til å «skryte» av antall seriemesterskap. Langt i fra. Jeg har sett på nært hold hvordan spillere som på samme tidspunkt var regjerende Verdensmestre, Europamestre, Olympiske mestre, Norgesmestre og Sluttspillsmestre, feire ett seriemesterskap som om det var det første.

Så kom ikke å fortell at seriespillet ikke betyr noe. Det er noe «forbasket» tull. Da har man virkelig ikke forstått hva idrett handler om. Da har man ikke forstått hva som «driver» toppidretten. Og de som snakker slik til oss – de snakker for døve ører!

For oss er seriespillet sesongens viktigste konkurranse. Selv om vi på herresiden har lagt den største premien til sluttspillet. Champions League-plassen. Sluttspill er viktig. NM er viktig. E-cup er viktig. Vi deltar ikke i konkurranser som ikke er viktig.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen
Daglig leder ØIF Arendal