Eirik Heia Pedersen er klar til «klassikeren» mot Elverum! – ØIF Arendal

Eirik Heia Pedersen er klar til «klassikeren» mot Elverum!

Han ble pappa til tvillinger natt til søndag. Og det har selvsagt endret på planene for 3-barnsfaren, Eirik Heia Pedersen. - Det er vanskelig å planlegge mer enn to dager av gangen, ler han. Men når ØIF Arendal "braker" sammen med Elverum på onsdag. Da her han på plass i de dype skoger.

– Jeg skal være med på kamp. Jeg reiser med fly til Gardermoen onsdag formiddag. Derfra blir det leiebil til Elverum. Torsdag morgen blir det ny flytur tilbake Kristiansand.

Ingen tvil om at verden ble snudd på hode da tvillingene bestemte seg for å komme litt tidligere enn planlagt.

– Jeg skal trene med laget i kveld. Det er første økten for meg siden kampen på lørdag. 

Eirik er ikke bekymret for at alt «rundt» går utover prestasjonene på banen.

– Absolutt ikke. Jeg er god til å koble av når det trengs. Og når dommerne blåser til kamp er jeg 100% tilstede på banen. Det går helt fint.

Hva tror han så om kampen?

– Det blir en tøff kamp. Elverum er gode nå. Mens jeg føler at vi flyr litt opp og ned i prestasjoner.

Hva kommer det siste av?

– Kanskje er det mangel på oppkjøring inn i sesongen. Skadesituasjonen vi slet med helt frem til nå. Ting har liksom ikke satt seg helt for oss ennå. Spesielt varierer forsvars- og målvaktspillet. Til tider er det veldig bra. Andre ganger fungerer det overhode ikke. Det er for mye opp og ned.

Hva gjør det med inngangen til onsdagens toppoppgjør?

– Vi pleier alltid å være godt tilstede og spille gode kamper mot Elverum. Det er tydeligvis noe spesielt med oss når turen går til Østlandet og inn i de dype skoger. Det ser ut som om vi klarer å hente ut noe ekstra hver gang. Det blir alltid spennende og gode kamper i Terningen Arena. 

I går ga Halden-trener, Jan Thomas Lauritzen, sin vurdering av Elverum og ØIF Arendal. Han påpekte bl.a. at Elverum har en bred stall og ØIF Arendal er mer avhengig av at enkeltspillere leverer. Hva tenker du om den analysen?

– Den stemmer godt. Elverum har nesten to fulle og gode lag. Og dersom det er en som ikke har dagen, så holder «nestemann» høyt nivå han også. Vi har ikke for mange innbyttere på samme nivå. Vi har noen som kommer tilbake fra skade nå. De kan komme inn å holde nivået. Men det er endel tynnere i våre rekker enn hos Elverum. Og vi er avhengig av færre personer og at disse leverer. 

Men det er ikke nytt i følge Eirik Heia Pedersen.

– Det har i grunn alltid vært slik. Vi har kanskje hatt 8-9-10 spillere på nivået, men Elverum har hatt 2 fulle lag. Vi som er med må bare sørge for å levere. 

Elverum er det laget som har avgitt færrest poeng denne sesongen. Kun ett og det ble avgitt i sesongpremieren på hjemmebane mot Halden. Alle andre topplag har minst 2 tap og en uavgjort. Elverum har mulighet til å «stikke» fra om ingen klarer å påføre dem poengtap.

– Elverum kommer til å tape kamper etterhvert de også. Jeg tror ikke de kommer til å klare å «seile» inn slik de gjorde i fjor. Det kommer til å spisse seg til. Se på Haslum. De var nesten «fortapt», nå er de helt oppe i toppen igjen. Jeg tror det blir mye jevnere i toppen i år. Og dersom Elverum skulle få noen poeng å gå på før jul, tror jeg de kommer til å bli tatt igjen utover våren. 

Så er det å håpe at ØIF Arendal klarer å påføre de sorte og hvite sesongens første tap. Også det poengtapet i Terningen Arena.