Halden trener Jan Thomas Lauritzen er den eneste norske trenerer som, så langt, har påført Elverum et poengtap. Og det i sesongpremieren på Elverum. Han har også tapt for ØIF Arendal i Sør Amfi. Med andre ord er han godt kvalifisert for å røpe begge lags styrker og svakheter. Les hva han har å fortelle.

– Jeg har forstått at det har vært mange gjevne og tette oppgjør mellom ØIF Arendal og Elverum. Og jeg regner med at det blir slik i år også.

Det er en svært jovial og hyggelig Halden trener som uttaler seg om onsdagens klassiker i Terningen Arena. Jan Thomas Lauritzen har ført sesongens store overraskelse så langt, Halden, til tabelltopp. Han virker nærmest litt «brydd» over å bli påmint den fantastiske prestasjon.

– Vi er fornøyd. Elverum har spilt færre kamper. Det er nok årsaken til at vi er på tabelltopp. Men selvsagt håper vi å holde «trøkket» fremover. 

Siden han allerede har brukt mye tid på å analysere både årets utgave av Elverum og ØIF Arendal, vil vi ha han til å komme med en analyse av lagenes styrker og svakheter.

– Styrken til Elverum er først og fremst at de har en stor og bred tropp. Den er veldig jevn. Elverum kan bytte mange spillere uten at det gjør store forskjeller. 

– De har et godt «trøkk» i ankomstspillet sitt. De har gode kombinasjoner med krysninger. Og de er godt «timet» i det de gjør.

Han er naturlig nok sjenerøs med beskrivelsen Elverum, det norske flaggskipet i Champions League.

– Skal jeg peke på Elverums utfordringer må det være forsvarsspillet. De har ikke lykkes helt å få det til å fungere. Det er noe som ØIF Arendal kan utnytte. 

Når det gjelder ØIF Arendal er han tydelig på at det kommer til å stå på enkeltspilleres prestasjoner.

– I motsetning til Elverum, så har ikke ØIF Arendal den samme bredden. Sørlendingene vil komme til å være avhengig av enkeltspillere som Eirik Heia Pedersen og Josip Vidovic. 

– Arendal har dessuten et bra 5-1 forsvar. Det er ikke like lett for motstanderne å spille sitt vanlige spill. ØIF Arendal er vriene å «løse opp» og laget har et solid forsvarssystem. Dessuten er ØIF Arendal flinke taktisk.

Hvor viktig blir målvaktsduellen i oppgjøret?

– Det er alltid sånn at når det er tette oppgjør må man ha et solid forsvar og målvakt som holder godt sammen. De som står best i forsvar og har de beste målvaktprestasjoner, kommer som regel ut med poengene. 

Vi forsøker oss. Hva tipper du resultatet av kampen ender ut med?

– Jeg ønsker å være nøytral. Og jeg vet det er tøft i Terningen. Jeg tipper uavgjort, kommer det diplomatisk. 

Når vi spør hvilket resultat han håper på svarer han:

– Det hadde vært gøy om det var spenning i serien helt inn. Og at flere lag hadde muligheten til å vinne. Det er alltid gøyest når det er jevnt både i toppen og i bunn.