Jan Thomas Lauritzen «røper» Elverum og ØIF Arendals styrker og svakheter! – ØIF Arendal

Jan Thomas Lauritzen «røper» Elverum og ØIF Arendals styrker og svakheter!

Halden trener Jan Thomas Lauritzen er den eneste norske trenerer som, så langt, har påført Elverum et poengtap. Og det i sesongpremieren på Elverum. Han har også tapt for ØIF Arendal i Sør Amfi. Med andre ord er han godt kvalifisert for å røpe begge lags styrker og svakheter. Les hva han har å fortelle.

– Jeg har forstått at det har vært mange gjevne og tette oppgjør mellom ØIF Arendal og Elverum. Og jeg regner med at det blir slik i år også.

Det er en svært jovial og hyggelig Halden trener som uttaler seg om onsdagens klassiker i Terningen Arena. Jan Thomas Lauritzen har ført sesongens store overraskelse så langt, Halden, til tabelltopp. Han virker nærmest litt «brydd» over å bli påmint den fantastiske prestasjon.

– Vi er fornøyd. Elverum har spilt færre kamper. Det er nok årsaken til at vi er på tabelltopp. Men selvsagt håper vi å holde «trøkket» fremover. 

Siden han allerede har brukt mye tid på å analysere både årets utgave av Elverum og ØIF Arendal, vil vi ha han til å komme med en analyse av lagenes styrker og svakheter.

– Styrken til Elverum er først og fremst at de har en stor og bred tropp. Den er veldig jevn. Elverum kan bytte mange spillere uten at det gjør store forskjeller. 

– De har et godt «trøkk» i ankomstspillet sitt. De har gode kombinasjoner med krysninger. Og de er godt «timet» i det de gjør.

Han er naturlig nok sjenerøs med beskrivelsen Elverum, det norske flaggskipet i Champions League.

– Skal jeg peke på Elverums utfordringer må det være forsvarsspillet. De har ikke lykkes helt å få det til å fungere. Det er noe som ØIF Arendal kan utnytte. 

Når det gjelder ØIF Arendal er han tydelig på at det kommer til å stå på enkeltspilleres prestasjoner.

– I motsetning til Elverum, så har ikke ØIF Arendal den samme bredden. Sørlendingene vil komme til å være avhengig av enkeltspillere som Eirik Heia Pedersen og Josip Vidovic. 

– Arendal har dessuten et bra 5-1 forsvar. Det er ikke like lett for motstanderne å spille sitt vanlige spill. ØIF Arendal er vriene å «løse opp» og laget har et solid forsvarssystem. Dessuten er ØIF Arendal flinke taktisk.

Hvor viktig blir målvaktsduellen i oppgjøret?

– Det er alltid sånn at når det er tette oppgjør må man ha et solid forsvar og målvakt som holder godt sammen. De som står best i forsvar og har de beste målvaktprestasjoner, kommer som regel ut med poengene. 

Vi forsøker oss. Hva tipper du resultatet av kampen ender ut med?

– Jeg ønsker å være nøytral. Og jeg vet det er tøft i Terningen. Jeg tipper uavgjort, kommer det diplomatisk. 

Når vi spør hvilket resultat han håper på svarer han:

– Det hadde vært gøy om det var spenning i serien helt inn. Og at flere lag hadde muligheten til å vinne. Det er alltid gøyest når det er jevnt både i toppen og i bunn.