Ingen grunn til å henge med hodet! – ØIF Arendal

Ingen grunn til å henge med hodet!

Det er ikke morsomt å ikke vinne håndballkamper. Det er ikke morsomt å trekke nesten 2 000 til Sør Amfi og ikke levere. Det er så absolutt ikke morsomt å bli utslått av EHF-cupen. Ei heller når de fleste av spillerne ikke finner sitt toppnivå. Men bortekampen viste et helt nytt toppnivå. Og kampen i dag viste med all tydelighet hvilken prestasjon gutta gjorde forrige helg.

Og akkurat derfor er det ingen grunn til å henge med hode. 10 måls tap i egen hall svir selvsagt (21-31). Det selv om motstanderen heter  Frisch Auf Göppingen. Og selv om motstanderen har vunnet de to siste sesongers EHF-cup. Og til all overmål, vært i finalespillet i 6 av de siste 7 sesonger. I Sparebanken Sør Amfi skal ingen slå oss med 10 mål. Uansett. Selvsagt.

Men det er ikke mot hjemmekampen vi skal ha fokus. Det er nivået fra bortekampen som «skal brukes». For den kampen har til alle solmerker vist at ØIF Arendal har ett toppnivå som det virkelig «lukter svidd av». Og i bortekampen viste flere av ØIF Arendals spillere et nivå som bør gi grobunn for nok selvtillit til å vite at løfter vi oss «ditt», er det ingen som hamler opp med oss i Norge!

Det siste er i alle fall en påstand. Subjektiv og høyst farget. Det er også den utfordringen vi skal ta med oss fra denne «playoff» runden. Det å levere stabilt på så høyt nivå, helg etter helg. Kamp etter kamp. En særdeles «traurig» skadesituasjon i inngangen til årets sesong har satt sitt avtrykk i  høstens kamper. Særlig bortekampene mot Haslum og Bækkelaget. Nå er så godt som alle tilbake. Oleg Macharashvili mangler fullt ut restituert. Martin Lindell trenger mer spilletid, men han utfyller spillerkompetansen i gruppen på en utmerket måte. Han vil forsterke laget mer og mer, bare han får være skadefri.

Så er det selvsagt å håpe at både forsvars- og målvaktprestasjonene hever seg fremover. Men vi skal ikke overdramatisere eller problematisere. Det er bare å se på tabellen. ØIF Arendal er en av de klubbene som er aller gjerrigst bakover. 

At vi har brukt «playoff»-runden mot et av verdens aller beste håndball-lag til å dokumentere vårt toppnivå. At nesten 1 875 tilskuere kom til Sparebanken Sør Amfi en lørdag kl. 17.00 og satt en ettertrykkelig publikumsrekord i E-cup. Alt dette forteller veldig mye om det som kanskje er viktigst når du ønsker å være i utvikling – nemlig det enorme potensialet vi rår over!

Så må vi vise oss gode nok til å ta ut potensialet over tid – og det skal vi klare! Så det er så absolutt ingen grunn til å henge med hode. Tvert i mot. ØIF Arendal versjon 2.0 er så ettertrykkelig «på sporet»! Hold deg fast. Det er bare å glede seg over mulighetene som kommer…