Marinko: – Vi trenger publikums hjelp for å skrive historie! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi trenger publikums hjelp for å skrive historie!

- Vi skal ha en voldsom "attityd". Vi skal kjenne på masse glede. Nyte muligheten vi har spilt oss til. Men skal vi klare å gjøre "det umulige". Skal vi skrive historie, da må vi ha hjelp fra et tallrikt og entusiastisk hjemmepublikum, Marinko appellerer til alle arendalitter, sørlendinger og håndball fans. Han og laget trenger dere i Sør Amfi på lørdag!

Han har store drømmer. ØIF Arendals trener. Marinko Kurtovic tør å drømme umulige» drømmer. Og han ønsker å dele dem. Først og fremst fordi han vet at skal ØIF Arendal klare å «bryte lydmuren». Skal klubben gjøre det «umulige» og ta seg videre til gruppespillet i EHF-cupen på bekostning av et av verdens beste klubblag, da trenger han hjelp. Mye hjelp. Og hjelpen heter hjemmepublikum. Hjelpen heter arendalitter, sørlandspublikum og håndballfans. 

– På lørdag trenger vi publikum mer enn noen gang. Og vi trenger at publikum rent faktisk vet at de er endel av «spillet». At de kan påvirke sluttresultatet. Marinko er oppriktig og han er engasjert. Så engasjert at vi lurer på om han kanskje har tenkt seg en dør-til-dør aksjon for å mobilisere!

– Vi skal angripe. Vi skal ikke la Frisch Auf Göppingen få styre. Vi skal ha «power» og glede i spillet vårt. Og skulle det bli perioder hvor ting ikke går vår vei, håper vi på hjelp fra publikum. Ekstraordinær hjelp. Et publikum som tør å «gå ut av seg selv». Sette press på vår motstander. Sette press på dommerne. Failplay, selvsagt. Men engasjementet må komme fra tåspissene. I akkurat denne kampen har vi en stor jobb å gjøre både på og utenfor banen. 

ØIF Arendal-treneren forberedte seg godt før kampen som gikk i Tyskland. Det som endte uavgjort 27-27 og som har gitt ØIF Arendal tro på at noe «stort» kan være på gang. Og han har forberedt seg ennå bedre inn mot returoppgjøret.

– Vi har studert Göppingen i detalj. Spiller for spiller. Systemer og forsvarsspill. Vi har analysert og vi vet hva de stor for. Og vi et også at det er et utrolig godt håndball-lag. Vi ser store muligheter. Men vi vet at det kommer til å bli tøft. Svært tøft.

Marinko har hatt hele uken til forberedelser.

– For meg som trener er det viktig å få gutta inn i «bobla». Få dem til å gå i prosess på hva de kan gjøre for å prestere litt ekstra. For ditt må vi. Vi må prestere på et nivå vi ennå ikke har levert på. 

En ting står veldig høyt foran returoppgjøret. Glede.

– Min oppgave er å få gutta til å glede seg til mulighetene. Ingen i rødt og sort skal grue seg til lørdagens match. Dette er en historisk sjanse for ØIF Arendal. Den muligheten skal vi angripe på rett sett. Vi sier absolutt ikke at vi skal. For presset kan våre motstandere få lov å leve med. For dem vil det være en stor skandale om de skulle blitt slått ut av «lille» ØIF Arendal.

Marinko Kurtovic slutter alle sine spillermøter foran kamper med å gi guttene «fasit». Det resultatet han tror og håper på.

– Jeg tror vi vinner 28-26. Vi tør å være offensive. Og glem ikke at jeg i E-cup tidligere i år har truffet nøyaktig på resultatet eller vært svært nære…

Så får vi andre gjøre to ting. Først og fremst møte opp i Sparebanken Sør Amfi på lørdag kl. 17.00. Dernest håpe å tro at det er noe overnaturlig over ØIF Arendals fantastiske trener Marinko Kurtovic. Så overnaturlig at han klarer å forutse lørdagens resultat…