Johnny Jensen: – Publikum skal vise «galskap» når det er E-cup! – ØIF Arendal

Johnny Jensen: – Publikum skal vise «galskap» når det er E-cup!

ØIF Arendal-venn og Falk-trener Johnny Jensen, med betydelig fartstid som profesjonell i tysk håndball, er tydelig på at publikum må oppføre seg annerledes i E-cup kamper enn i seriekamper. - Publikum må forsøke å påvirke spillet hele tiden. Pipe på dommeravgjørelser. Hylle eget lag. Pipe på motstanderne. For publikum kan fort utgjøre forskjellen på lagene, forklarer den rutinerte håndballprofilen.

Han har fartstid fra tyske VfL Bad Schwartau og fra SG Flensburg-Handewitt. Han er tre ganger tysk cupmester. Han er en gang tysk seriemester. Han vet bedre enn de fleste hva det virkelig handler om. Ikke minst når det kommer til Europacup-kamper.

– Jeg er mektig imponert over ØIF Arendals prestasjon borte mot Göppingen. Jeg klarte ikke selv å hente poeng der før jeg byttet til Flensburg. Jeg tror hverken norske journalister eller norsk håndballpublikum forstår hvilken vanvittig prestasjon den kampen var.

Johnny er også klar på at han holder tyskerne som favoritter, selv om ØIF Arendal klarte uavgjort på bortebane.

– Ja, det er nok ingen tvil om at de aller fleste holder Göppingen som er klar favoritt. I alle fall 60% mot 40%, kanskje ennå større favoritt også. 

Og nettopp derfor mener Johnny at publikum virkelig kan være avgjørende for kampens utfall.

– Når du ligger noen mål bak. Kanskje 5-6 mål, så kan du begynne å tenke at ting er kjørt. Med et entusiastisk publikum, kan du allikevel mobilisere krefter og energi som gjør at du kan klare det umulige. Tyskerne er vant til støyende publikum. Men det vil virkelig hjelpe hjemmelaget dersom man akkurat denne lørdagen tør å bruke hele seg fra tribunen. Folk må tørre.

 

Er det egne «publikumsregler» når det er E-cup?

– Det er de samme regler og det er FairPlay. Men selvsagt skal man «pipe» på dommeravgjørelser som går mot eget lag. Selvsagt skal man bue når motstanderen er i angrep og selvsagt skal man entusiastisk og støyende heie frem eget lag når man er i angrep. Publikum må virkelig bli kampens 8. spiller om ØIF Arendal, mot all fornuft, skal klare å vinne hjemmeoppgjøret og ta seg videre til gruppespillet i EHF-cupen. Publikum må tørre å vise litt «galskap». 

Så da vet man det kjære publikum. Møt opp feststemt og ta deg helt ut. Kanskje er det nettopp du som gjør at ØIF Arendal skriver håndballhistorie på lørdag!