Marinko Kurtovic: – Jeg er stolt av gutta! Mektig imponert! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Jeg er stolt av gutta! Mektig imponert!

ØIF Arendal lager sjokkbølger i håndball-Europa med fantastiske 27-27 borte mot Frisch Aus Göppingen. Og klubbens eminente trener Marinko Kurtovic er rørt. Rørt og stolt av "sine" menn! - Jeg er så stolt av gutta. Jeg er stolt av måten vi løser kampen. Det er fantastisk innsats fra a til å. Dette var gøy, kommer det hest fra håndballgeniet!

Det var en håndballkamp som svingte. Og selvsagt ønsker man å vinne når man leder med 7- mål. Men å «komme unna» med 1 poeng i bortekampen i den meget viktige «playoff» runden i EHF-cupen er imponerende. Og mest imponert er lagets fantastiske hovedtrener, Marinko Kurtovic.

– Vi holder oss til kamp-planen hele veien. Forsvar sitter og fantastisk målvaktsspill fra start. Angrep løser vi veldig bra. Vi er nøyaktige og tålmodige. Vi klarer å brette ut Göppingen og vi klarer å holde ballen i laget lenge. Dessuten er vi flinke til å sette ballen i målet. Sånt gir resultater.

 

Og det var akkurat det det gjorde. Ga resultater. Siste to sesongers vinnere av EHF-cupen har ikke for vane å gi fra seg noe som helst på hjemmebane. Og laget har vært i 6 av de siste 7 finalene.

– Dette viser med all tydelighet at det ikke bare er herrelandslaget som har kommet seg. Elverum leverer fantastisk i Champions League. Og vi har levert i EHF-cupen. Selv om hele jobben ikke er gjort, skal vi nyte dette litte gran. Deretter skal det nullstilles og Sandnes skal få merke på søndag at vi er der vi skal være. 

Allerede søndag venter Sandes i Sparebanken Sør Amfi. Og er det noe som ofte preger gode E-cup prestasjoner, så er det utfordringene med å prestere i påfølgende oppgjør i seriespillet.

– Publikum var i sjokk her nede. De endte opp med å pipe på eget lag. Våre tyske venner ble paniske og hadde vi ikke hatt endel dommeravgjørelser mot oss, tror jeg vi hadde vunnet med god margin. 

Nå er Marinko opptatt av å fylle Sparebanken Sør Amfi neste lørdag (25. november kl. 17.00). Nå vil han ha hjelp til å gjøre sensasjonen komplett!

– Jeg håper virkelig at vi fyller Sør Amfi. Jeg kommer til å drømme om at hele Sørlandet stiller opp og vil hjelpe oss forbi den siste hindringen. For nå er det faktisk mulig å gjøre en skikkelig skrell som vi sende sjokkbølger i Europeisk håndball. 

Og akkurat den oppfordringen håper vi at alle tar. Nå er det ingen grunn til ikke å møte i Sør Amfi både førstkommende søndag mot Sandnes. Og fremfor alt neste lørdag når tyskerene kommer til Arendal. Ta med deg venner og familie. Still opp. Hvor har du tenkt å være når ØIF Arendal skriver historie???