Gled deg – dette kommer til å bli mye moro! – ØIF Arendal

Gled deg – dette kommer til å bli mye moro!

Riktignok ble det et 3-måls tap i Drammenshallen i går. Og hverken spillere, trenere eller resten av klubben får ristet dette helt av seg dagen derpå. Til det betyr håndball for mye. Det gjør vondt å tape håndballkamper. Så vondt at det sitter i lengre enn til at man er ute av garderoben. Men det er også mange gode grunner til å være optimistisk! Veldig mange!

I går startet ØIF Arendal-karrieren til Martin Lindell. Ikke på det viset som spilleren selv ønsket. Hverken for laget eller for egen «innsats». Det ga kroppsspråk etter kampen og etterhvert også litt underveis et tydelig bilde av. Men du verden for et potensiale Martin Lindell rår over. Han tar med seg en helt ny og høyst savnet dimensjon inn i ØIF Arendals mannskap, det levnes det liten tvil om. Martin Lindell kommer til å komplementere laget på en særdeles spennende måte! Med en råskap, et taktskifte og et skuddpotensiale som ser forrykende spennende ut!

At Oleg Macharashvili også er «rett rundt hjørne» gir plutselig ØIF Arendals hovedtrener alternativer han han manglet i hele sesonginnledningen. Og når disse spillerne får spilt seg inn sammen med de andre, da kan det fort være at de fleste norske lag, om ikke alle (!), skal få mer enn til maten når de møter ØIF Arendal. 

Nå er det selvsagt slik at det er «fattigmannstrøst» å lete etter høydepunkter i et tap. Men faktum er at man ikke behøver å lete lenge. Selvsagt må både lagledelse og spillere gjøre en skikkelig «rotanalyse» for å finne ut hvorfor det går som det går i spesielt første halvdel av første omgang. Hvorfor er man ikke «oppe i tauene» når det gjelder? Og hvorfor klarer man ikke å stoppe Drammens stadige økning av ledelsen i denne perioden? Og hvorfor lar man Drammen avgjøre kampen allerede her?

For det er nettopp det Drammen gjør når de leder 9-2. Kampen er «kjørt». Og nettopp derfor er det så inderlig imponerende det som skjer derfra og fremover. At våre gutter klarer å skape ny kamp. At vi spiller oss opp i «skjørtene» på drammenserne og ligger bare ett mål bak på stillingen 27-26. Noen nye uheldige vurderinger og involveringer fratar ØIF Arendal muligheten til å hente inn poeng på det som startet helsvart.

Men det er også her det virkelig blir spennende. For det vi ikke var gode nok på når kampen blir «avgjort» for andre gang, det er det også det enkleste å gjøre noe med. La vær å spille ballen over sidelinjen. Ikke ta på seg unødige utvisninger.

Det er med andre ord all mulig grunn til å glede seg til det som kommer. For ØIF Arendals eminente «tryllekunstner», hovedtrener Marinko Kurtovic, har visst mang en gang at er det noe han kan så er det å ta ut potensialet i det mannskapet han rår over. Han har «gått på vannet» mang en gang. Noe resultatene som han har dokumentert ikke bare i ØIF Arendal, ikke bare i fjorårets sluttspill, men som ligger som en «sti» i hans fantastiske trenerkarriere. Han har fremdeles litt å jobbe med i årets utgave av ØIF Arendal. Men det er også det som gjør det å ekstra spennende – det som gjør at det er all mulig grunn til å glede seg til resten av sesongen! 

Når dette laget får spilt seg sammen og når målvaktene også finner stabilt til det nivået som kreves, da tror vi at ØIF Arendal kan komme til å overraske de som måtte ha avskrevet Sørlandets stolthet for tidlig! Oppgaven har blitt litt vanskeligere med gårsdagens tap. Og selv om vi ikke liker tapet, så liker vi utfordringen. Vi liker å være i utfordrer-rollen. Bare vent å se!