Heia Pedersen: – Det er en helt åpen kamp! – ØIF Arendal

Heia Pedersen: – Det er en helt åpen kamp!

ØIF Arendal kapteinen, Eirik Heia Pedersen, tror det er en helt åpen kamp i Drammenshallen i kveld. - Det kommer til å bli mye fart og spenning. Jeg tror kampen er helt åpen. Det blir viktig å få igang målvakter og forsvar, spår den rutinerte backen.

Det er duket for en triller når «Elverum-utfordrerne» ØIF Arendal og Drammen braker sammen i Drammenshallen. Begge lagene trenger seier for å ha heng på nettopp Elverum. Og ØIF Arendal-kaptein Eirik Heia Pedersen innrømmer at det er noe spesielt når det er toppkamper.

– Ja, det er jo det. Det blir annen type inngang til slike kamper enn det blir mot lag lengre ned på tabellen. Nå går jeg og «gnager» på småting som kan skje underveis i kampen. For jeg vet at det som kan utgjøre forskjellen til slutt ligger i disse detaljene.

 

– Når det spilles mot antatt svakere motstand tenker jeg oftere på helheten i kampen og at vi skal vinne til slutt, forklarer han.

Hva tror du om Drammens inngang til kampen etter tapet for Kolstad i Trondheim på søndag?

 – Det kan slå ut begge veier. De tenker sikkert at nå skal de slå tilbake på hjemmebane. Og det er naturlig. Vår mulighet ligger kanskje i å «stå i mot» i starten. Gjøre det vanskelig for dem og kanskje tvinge frem noen mer usikre tanker. 

Først og fremst tror Eirik Heia Pedersen at det blir viktig å få i gang forsvars- og målvaktspillet.

– Begge lagene pleier å gjøre mange mål så målvaktene må igang. Det laget som får i gang målvaktene fra starten, har størst sjanse til å ta dette hjem. Og skal målvaktene være gode må de ha et godt forsvar foran seg, sier han litt med henblikk på seg selv også. Forvarsklippen på venstre toer. 

For de som ikke får anledning til å være i Drammenshallen når kampen starter kl. 20.30, så er TV2 Sportskanalen det beste alternativet. Og selvsagt, følg med på klubbens Facebook-sider. Der blir det «behind-the-scenes»!