Marinko: – Vi må tåle å være favoritter! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi må tåle å være favoritter!

Foran lørdagens eliteseriekamp mot Nøtterøy er det voldsomt fokus på at ØIF Arendal skal mestre favorittrollen. - Faller vi ned 10 % i prestasjoner blir det tap og null poeng, forklarer klubbens eminente hovedtrener Marinko Kurtovic.

– Både gutta og jeg forstår at vi er favoritter. Samtidig så er det en «livsfarlig» kamp. Nøtterøy kommer til Arendal uten poeng så langt i serien. De vil gjøre alt de kan for å hente de første i morgen.

I karakteristisk stil tillater Marinko absolutt ingen å «falle ned».

– For Nøtterøy er dette en cupfinale. Slik som alle kampene blir når du ligger under streken. Vi har forberedt oss på hva de kommer med og vi kjenner både spillere og spill. Så dersom våre gutter ikke lar seg «lure» til å levere mindre enn maksimalt. Tror jeg på seier.

 

En del av ØIF Arendal-spillet som har fått ekstra oppmerksomhet denne uken er målvaktene.

– Jeg har hatt veldig fokus mot siste-skansene denne uken. Det er alfa og omega at de bakerst leverer i hver eneste kamp. Og begge målvaktene er det jeg kaller «treningsmålvakter». De trenger gode opplevelser å ta med seg fra trening til kamp. Gode treninger gir gode innganger til matchdagen.

Og Marinko synes målvaktspillet har variert så langt i sesongen.

– Selvsagt skal vi være tålmodige. Det tar tid å få målvaktspillet til å sette seg i ny klubb, ny serie og nytt land. Nå ønsker vi høyere prestasjoner i lengre perioder og det er noe av det vi har hatt fokus på.

Og så har han selvsagt en oppfordring til publikum.

– Vi kjenner at det er håndballtemperatur i byen om dagen. Og lørdag håper vi det slår ut i godt publikumsoppmøte. I slike kamper som dette er gode rammer og høy stemning med på å sette ekstra «trøkk» i kampen. Og sånt er alltid i hjemmelagets favør, avslutter Marinko entusiastisk. Klar for lørdagens oppgave!