Bli kjent med spilleren – Laurits Rannekleiv – ØIF Arendal

Bli kjent med spilleren – Laurits Rannekleiv

Arendalitten Laurits Rannekleiv (23) er over to meter høy. Men gjett hva han er redd for?

 

La oss gå rett på sak. Hvordan var det å bli kåret til spilleren som var mest populær blant damer mellom 45 og 54 år?
Jeg husker den morgenen, for da våknet jeg til masse snaps og meldinger og ubesvarte anrop. Først tenkte jeg jo at det måtte ha skjedd noe fælt. Tingen er at den posten var litt misvisende, for de hadde egentlig bare funnet ut at alt ØIF postet var mest populært blant damer mellom 45 og 50, ikke bare postene om meg. Men de fleste har bare lest overskriften, og kost seg nok med den.

Det var litt sleipt. Så disse damene er like gira på alle spillerne?
Jeg tror det. Men… jeg kan ta den, altså! Det går greit.

Men du er jo singel? Hva ser du etter i en kjæreste?
Jeg leter ikke etter noen nå. Men noe av det viktigste må være at hun er gøy å være sammen med, at ikke alt blir så seriøst. Hun kan ikke være sjalu og masete, jeg må kunne være med kompisene mine uten at det blir et problem.

Har dere tid til å være i et forhold?
Vi har jo flere som er gifte og med barn her, så det bør jo gå an. Det er noen tålmodige koner, da, det skal sies. Vi reiser mye, i perioder føler jeg at vi reiser hele tiden.

Hvordan er miljøet i ØIF?
Jeg synes det er ekstremt bra. Vi blir mer og mer som en kompisgjeng. Vi møtes ofte på fritiden, og har det som regel gøy sammen. Det eneste unntaket er kanskje når vi løper. Det er det bare Sondre som liker.

Hva gjør du ved siden av håndballen?
Jeg jobber som assistent og vikar på en barne- og ungdomsskole. Jeg trives godt med det. Jeg har også litt erfaring som støttekontakt, og det fikk jeg mye ut av. Jeg kan ikke sitte og skrive på et kontor, så pass godt kjenner jeg meg selv. Jeg blir fort ukonsentrert og rastløs, og kan ikke sitte stille lenge.

Har du noen hobbyer? Det er ikke sånn at du spiller et instrument, for eksempel?
Jeg prøvde meg på en dans på en jobbfest på noen år siden. Ellers hadde jeg en sangkarriere da det var skolerevy i tiende klasse. Det var første og siste gang, tror jeg.

Hvordan var det?
Det var jo ikke fint. Men det var i hvert fall bedre enn de to andre som sang. Så det var ikke fint, det var mindre stygt. Jeg blir ikke så lett flau.

Hva skal til for å gjøre deg flau, da?
Det tør jeg ikke å si, for da har jeg noen kompiser som kommer til å bruke det mot meg.

Har du noen ritualer før kamp?
Jeg prøver faktisk å glemme kampen litt kvelden i forveien. Men neste morgen ser jeg en del klipp og videoer i senga før jeg står opp.

Er du redd for noe?
Jeg har helt sinnssyk høydeskrekk. Jeg hater det. Det trenger ikke være så høyt heller før jeg begynner å svimle. Jeg gikk jo opp til Kjeragbolten, tok to steg ut på den steinen og stupte tilbake. Det sto småunger og lo av meg, vet du. Jeg holdt på å gjøre i buksa.

Hva gjør du hvis du har en dårlig dag?
Av og til hjelper det å trene, andre dager legger jeg meg på sofaen med Modern Family og Solsidan.

Har du noen tips til unge spillere som ønsker å satse på håndballen?
Hør på hva trenerne sier. De forteller deg ikke ting for gøy, de gjør det for å hjelpe. Er det noe du virkelig sliter med, blir du nødt til å jobbe med det.

Har du ellers noen tanker om unge spillere?
Det er en ting som irriterer meg, og som jeg har tenkt litt på. Mange foreldre blander seg så veldig inn i hva barna deres skal gjøre innenfor idretten. Jeg synes det er viktig at barna får ta sine egne valg og at de gjør mer av hva de selv har lyst til. For hvis du blir lei og det blir for mange forventninger, kommer du i hvert fall ingen vei.

Ser du mange slike foreldre?
Alt for mange. Noen presser barna til å spille, andre presser dem til å trene på måter de egentlig ikke har lyst til. Foreldre bør ikke presse barna til å lykkes, de bør heller støtte barna og være til stede for dem. Vi er flere som tenker det samme om denne saken.

Hvem er du på laget, tror du?
Jeg er han som finner så mange Facebook-videoer som mulig som jeg kan tagge de andre spillerne i. Spesielt de som er lave. Men jeg gjør det med kjærlighet! Så det er greit.