Bli kjent med spilleren – Kenny Ekman – ØIF Arendal

Bli kjent med spilleren – Kenny Ekman

Per Kenny Ekman (30) er opprinnelig fra Ludvika i Dalorna i Sverige. Etter seks år hos ØIF, har han ingen planer om å legge ballen på hylla.

 

Hvordan vil du beskrive miljøet her?

Det er som en familie, det vi har i Øyestad. Det er derfor jeg har vært her så lenge. Hvis jeg har en dårlig dag, motiveres jeg av tanken på at jeg skal på jobb. Da er det bare å snøre på seg skoene igjen. Jeg har hatt mange nedganger, mange oppganger. Jeg har lært at alt som er negativt kan bli en god sak til slutt. At det er det positive som vinner i lengden.

Hvordan lærte du alt dette?

Jeg har vært med på mye i livet. Jeg var vel litt rebell før i tiden, gjorde ting jeg ikke burde. Men jeg er fornøyd med hjelpen jeg har fått, og med den personen jeg har blitt i dag. Håndballen er min livsglede, kanskje den til og med har reddet meg litt. I dag brenner jeg for vanskeligstilt ungdom. Jeg har en drøm om å bidra til å gjøre livene deres bedre.

Du har to døtre selv?
Prinsessene mine gir meg mye glede. Hun yngste har vært med i hallen siden hun var nyfødt.

Har du en drøm om at de også skal bli håndballspillere?

Jeg er opptatt av at de skal få velge selv. De må finne sin egen livsglede.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Som rastløs! Jeg går på veggene. Jeg må bestandig ha noe å gjøre.

Hvordan ville det vært for deg å sitte fast i en heis alene?
Det kommer aldri til å skje. Det kommer aldri til å gå.

Da har vi en case?
Da har vi en veldig stor case. Jeg vil ikke tenke på det engang.

Hvordan er du ellers?

Jeg er temperamentsfull, og har et stort konkurranseinstinkt. Når jeg spiller blir jeg så følelsesmessig involvert at det av og til blir litt i overkant. Jeg mener bare godt, men av og til kommer ting feil ut. Ellers er jeg veldig glad i mennesker, og opptatt av at folk skal ha det bra.

Hva er du redd for?
Jeg er jo redd for å miste nære og kjære, selvfølgelig. Jeg er ikke så redd i det sosiale liv. Jeg liker utfordringer og er sjelden redd for å dumme meg ut. Jeg hater ormer! Jeg er ikke spesielt glad i edderkopper, men slanger er det verste.

Hva gjør du alltid før kamp?
Jeg spiser alltid havregrynsgrøt og en proteinshake.

Er du streng med deg selv?
Jeg vil bli bedre i alt jeg gjør. Jeg blir veldig skuffet hvis jeg har en dårlig kamp eller en dårlig trening. Jeg tror vi idrettmenn ofte sliter med det, at vi bare ser det negative når vi gjør det dårlig. Vi kan bli flinkere til å se fremgangen også. Man kommer aldri til å bli en perfekt håndballspiller, men man trenger ikke å overfokusere på det som er dumt. Det positive vinner i lengden.

Er du singel, Kenny?

Jeg er singel nå, ja. Men jeg snakker litt med en dame for tiden. Vi er jo en del borte, håndballen krever tid og det kan ødelegge mye i et forhold. Jeg tror du må finne noen som er sportsinteresserte, som forstår hva det innebærer å være en idrettsmann.

Hva er ditt største håndballminne så langt?
Da vi vant vår første gullmedalje i Oslo spektrum. Det var veldig sterkt å stå der med en gullmedalje rundt halsen med så mange tilskuere fra Arendal. Det føltes som at vi ikke bare vant for laget, men for hele byen. Jeg har mange gode håndballminner, men det der overgår alt. Jeg måtte holde tårene tilbake, det var veldig stort.