Europacup er den viktigste konkurransen vi deltar i! – ØIF Arendal

Europacup er den viktigste konkurransen vi deltar i!

Det er selvsagt stort, veldig stort å bli seriemester, sluttspillsmester eller norgesmester. ØIF Arendals beleiring av hovedstaden i 2014 var et fantastisk bevis på nettopp det. Allikevel er det største en håndballspiller kan oppleve - suksess i Europa!

Nettopp derfor har ØIF Arendal en betydelig jobb å gjøre. Først må vi klare å formidle til vårt publikum at denne konkurransen betyr mest. Vi må smitte over den entusiasme og den lysten spillerne og hele klubbens sportslige apparat har for den internasjonale turneringen, til publikum, lokalmedia, sponsorer og alle andre som følger klubben.

I dag er vi et godt stykke unna. Agderposten bruker mindre spalteplass på en internasjonal turnering enn lokale happening. De sender heller ikke journalister med laget når de spiller på bortebane. Publikumsfremmøte i E-cup kamper, har tradisjonelt vært på sitt laveste i Arendal. Være seg det er sponsorplasser, sesongkortplasser eller ordinært «walkup» publikum. 

At basketturnering på hjemmebanen gjør at kampen spilles kl. 19.30 lørdagskveld, gjør det heller ikke spesielt enkelt å trekke publikum i det omfang en E-cup kamp fortjener. Ei heller at E-cup kampene kommer på forholdsvis kort varsel. Noe som gjør at det er vanskeligere å planlegge aktiviteter slik som det kan gjøres i seriespillet. Vi har med andre ord en god jobb å gjøre.

Og vi kan like godt starte i dag for ØIF Arendal er nødt til å lykkes i fremtiden. For det er E-cup spill som er klubbens store fremtidige mål. Det å sette avtrykk etter ØIF Arendal på det Europeiske håndballkartet. Det å gjøre Arendal berømt som en håndballby på alle håndballdestinasjoner rundt om i Europa. Og dem er et mange av! Det er suksess å Europacup som vi gjøre at de spillerne vi har og de vi ønsker oss, vil spille håndball i byen vår i fremtiden. Det er suksess i E-cup som kan åpne dører til sponsorer langt på utsiden av Arendal og Sørlandet. 

Dessuten er det tvingene nødvendig at vi lykkes med å trekke publikum til Sparebanken Sør Amfi når det skal spilles mot internasjonale konkurrenter. For lykkes vi ikke med et stort publikum kan klubbens egen suksess bli det som kveler den sportslige satsningen. For E-cup er dyrt. Og skal vi lykkes er vi avhengig av å skape den entusiasme rundt oss som E-cup fortjener. Bare da kan vi klare å skape den økonomien i turneringen som gjør at dette blir akkurat så moro som det skal.

Vil du hjelpe oss og gutta på veien? Alt du behøver å gjøre er å stille i Sparebanken Sør Amfi kl. 19.30 i dag. Da har vi allerede startet den lange og tøffe jobben med å lykkes!