Marinko: – Vi skal rett i «strupen» på OCI Lions – ØIF Arendal

Marinko: – Vi skal rett i «strupen» på OCI Lions

Lørdag kl. 19.30 går returoppgjøret i Europacupens 2. runde. Siste og avgjørende kamp. ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic har virkelig lyst på avansement til EHF-cupens "playoff". - Vi skal rett ut i "strupen" på dem. De har helt sikkert analysert oss opp og ned. Vi må komme med noe som er bedre enn hva vi gjorde i Nederland.

Europacup er den gjeveste turneringen for alle som spiller håndball. Og muligheten til å kunne spille «playoff» og kanskje komme helt til sluttspillet i EHF-cupen, trigger alle i ØIF Arendal. Spillere, så vel som trenere, administrasjon, tillitsvalgte, sponsorer og supportere. Det har man kunnet merke hele uken.

– I Nederland gjorde vi en grei kamp. Vi gjorde periodevis en god jobb i forsvar og målvaktene var tidvis svært bra. Men jeg tror ikke at en gjentakelse av prestasjon fra forrige helg er nok til å ta oss videre. Vi må opp flere hakk ekstra, forteller Marinko.

Han og spillerne har forberedt seg godt etter onsdagens oppgjør mot FyllingenBergen. Siden da har det bare handlet om E-cup.

– Vi har hatt to gode økter med håndball, en på torsdag og en i dag fredag. Vi har jobbet med helheten og på hvordan vi skal stå i forsvar for å stoppe OCI Lions. Det er i angrep de er sterkest. Vi tror vi har lagt en god plan.

Marinko har også analysert ØIF Arendal og er tydelig på hvor prestasjon kan bli bedre.

– I vårt kontraspill har vi mye å gå på. OCI Lions returløp er ikke det beste. Dersom vi er flinke til å holde igang når vi kommer i angrep skal det være nok av luker å forsere i. I vårt etablerte angrep skal vi ha mer flyt. Ikke tillate nederlenderne å bryte opp spillet vårt med frikast så ofte. Vi skal flytte ballen raskere når vi har gjort pådragene. Og Lions offensive forsvar skal ikke klare å stoppe oss. 

En annen faktor som Marinko vil ha fokus på er avslutningene.

– Vi må sette ballene i mål når vi har klare målsjanser. Det er også den beste måten å stoppe kontringer mot oss. Og en av de virkelige kvalitetene til OCI Lions er nettopp kontringene deres. 

– Vi vil virkelig videre til EHF-cupens «playoff» runde. Det ville vært supert for spillerne, for klubben og for hele byen om vi kan markedsføre Arendal videre ute i Europa. Det er vårt store mål.

Vi andre får følge den dyktige trenerens oppfordring – møt opp i Sparebanken Sør Amfi lørdagskveld kl. 19.30. Kampen spilles så sent fordi det er basketballturnering i Sør Amfi denne helgen.